• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Концепція розвитку території Екопарку Осокорки

September 10, 2018

Відповідно до Плану заходів, спрямованого на реалізацію петиції № 713 «Ландшафтний природний парк замість забудови південних Осокорків», Громадська організація «ЕКОПАРК ОСОКОРКИ» у співпраці з досвідченими екологами, урбаністами та численними активістами підготувала «Концепцію розвитку території Екопарку Осокорки» (надалі за текстом – «Концепція)».

Концепція розміщена за посиланням: https://ecopark-osokorky.com.ua/концепція-розвитку-екопарку/
Версія для друку із додатками: https://ecopark-osokorky.com.ua/wp-content/uploads/Концепція-облаштування-Екопарку-Осокорки.pdf

У Концепції детально описані основні засади створення та облаштування Екопарку Осокорки, зокрема філософія, мета, принципи, форма та структура екопарку, а також проблеми, які вимагають негайного вирішення.

Згідно Концепції «Екопарк Осокорки» – це масштабний «зелений» проект, що не має аналогів в Україні, та цілком відповідає останнім передовим світовим тенденціям сталого розвитку міського середовища.

Екопарк Осокорки має стати та, безперечно, стане справжньою оазою відпочинку та природного затишку для усіх мешканців міста Києва, яке, на превеликий жаль, за останнє десятиліття фактично втратило цивілізаційний вектор розвитку, перетворившись на територію хаотичної, безконтрольної та безвідповідальної забудови.

Реалізація проекту «Екопарк Осокорки» відповідно до запропонованої Концепції стане перемогою здорового глузду та усіх здорових сил Києва, буде взірцем та надасть поштовх іншим численним проектам, спрямованим на сталий розвиток міського середовища, зрештою стратегічно змінить у позитивному напрямку стан справ у містобудуванні не лише Києва, а й усієї України.

Невдовзі Концепція буде передана на вивчення та реалізацію у відповідні департаменти та управління Київської міської державної адміністрації.

Переконані, що Концепція отримає численні схвальні відгуки усіх, хто пов’язує з Києвом своє майбутнє та майбутнє свої дітей.

Вкотре наголошуємо, що лише свідома громада своєю небайдужістю та активністю може змінити на краще ганебний стан справ, що цілковито панує сьогодні у містобудуванні Києва. Вже давно прийшов час чітко зрозуміти, що без активного громадського тиску наші чиновники та бюрократи ні за яких умов не будуть належним чином виконувати покладені на них обов’язки щодо покращення добробуту та умов життя киян.

Читайте, обговорюйте та поширюйте «Концепцію розвитку території Екопарку Осокорки» на своїх сторінках та у численних групах у Facebook, Viber, Telegram тощо.

Приєднуйтесь до боротьби за Екопарк Осокорки!