• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Сідач коноплевий (Eupatorium cannabinum)

Хіба це не дивна рослина, якщо із її квітів отримують синю фарбу, із листя жовту, а із кореня чорну. Готова писанка в одній рослині! J . Німці називають її прагматично «водяна материнка» (Wasserdost) або загадково «трава Кунігунди» (Kunigundenkraut) – за ім’ям католицької святої, яка вважалася покровителькою хворих дітей.

Сідач був відомий з античних часів. Його латинська назва походить від імені понтійського царя Метридата Євпатора. За переказами цар використав сідач, як засіб проти отрути. Давні греки лікували ним укуси скорпіонів і інших отруйних тварин.

Середньовічні європейські селяни вірили, що у сідачі оселяються хатні духи, які захищають будинок від відьом і чортів. Це було причиною, чому ця рослина у великих кількостях росте навколо старих селянських обійсть.

Сьогоднішні фітотерапевти стверджують, що сідач збуджує апетит, очищає кров, має антибактеріальну і дезінфекційну дію, виводить зайву вологу із організму, понижає температуру тіла, врегульовує місячний цикл, вгамовує біль, підвищує потовиділення і прискорює загоювання ран.

А ще сідач – оригінальна декоративна квітка і чудовий медонос.