• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Відведення землі під міський парк вздовж озера Мартишів

May 18, 2021

В минулий четвер відбулася сесія Київради, на якій було підтримано сумнозвісне рішення щодо оновлення містобудівної документації. Рішення було прийнято в інтересах великого будівельного бізнесу, а не сталого розвитку Києва та нормальних умов проживання його мешканців, і спрощує подальшу хаотичну забудову міста.

За іронією долі, саме на цій сесії дійшла черга до голосування за рішення про розроблення проєкту землеустрою земельної ділянки для передачі в постійне користування КП “Київзеленбуд” під створення парку (https://kmr.gov.ua/…/proekt-rishennya-kyyivskoyi…). Ділянка вузькою смужкою площею близько 9ти га і довжиною більше кілометра тягнеться від вул. Колекторної спочатку вздовж дачного масиву, а далі вздовж озеро Мартишів. А з лівого боку розташовані ділянки, які раніше були в оренді у дочірньої структури Банку Аркада, (корпоративні права на цю ТОВку викупила Столиця Груп). І яка зараз в суді намагається відновити договори оренди з метою подальшої забудови цієї землі.

🔻Перші кроки в напрямку створення парку “Міжозерний” ми розпочали ще в 2019му році, коли із відповідною ініціативою звернулися до депутатів і посадовців. Але через локдаун і вибори в Київраду в 2020му році проєкт рішення потрапив в сесійну залу на голосування лише зараз. Сподіваємося, тепер процес створення піде швидше.

❗ Ми завжди наголошували, що повноцінний міський парк може бути створений і в подальшому утримуватися лише за бюджетні гроші. Всі парки Києва тому приклад. Сучасний міський парк – це не прибутковий і дорогий в реалізації проєкт, розрахований на кілька років і черг. Цього не може і не буде робити приватний забудовник, та і не зобов’язаний він цього робити. Його максимум – то пил в очі, зроблений на “відчепись”.

✅Ми розраховуємо, що цей невеликий парк стане фундаментом для створення повноцінного і сучасного парку навколо озера Небреж, який може стати найкрутішим міським парком Києва. Поєднання сучасного міського парку і великої території із природо-заповідним статусом поруч дозволить створити неймовірне місце відпочинку для людей, якому нема аналогів в Києві, збереже цінну природну екосистему, і зробить Дарницький район і Київ загалом більш комфортними для проживання.

 


Оригінал новини – https://www.facebook.com/ecoparkosokorky/posts/1571741509691861