• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Щодо ГО “Національний парк збереження і збагачення флори і фауни Осокорки”

November 05, 2023

‼️Увага 07.11.23 ,11.00, кабінет 1021‼️Мімікрія у дії: якщо не можеш здолати відомий рух спротиву, використовуй його назву, і наповнюй своїм змістом!

Це пам’ятка для всіх від забудовника Столиця Груп та Київської влади, за ініціативи яких у 2021 році з’явилась фейкова “Національний парк збереження і збагачення флори і фауни Осокорки”.
І ось, як тільки рух спротиву знову набирає оберту та розголосу, на план засідання Екологічної комісії КМР на 07.11.2023 в швидкому порядку виноситься питання створення РЛП на місці вже існуючих ПЗФ “Озеро Тягле” і “Осокорківські луки” за ініціативою вищезгадуваної організаіі.
Що ж не так з намірами цього ГО?

Якщо до території Екопарку Осокорки входять 650 га охоронної зони, то тут дивним чином територія для парку скоротилася до 300 га, а іншу, звичайно спокійнісінько можна закатати в бетон з 48 багатоповерхівок!!!

⁉️Що київська влада намагається насправді здійснити просуванням та підтримкою фейкової ГО:
1. Нівелювати природоохоронний статус всієї території вже створеного об’єкту ПЗФ “Озеро Тягле” і “Осокорківські Луки”завдяки зонуванню і скороченню вже існуючих об’єктів ПЗФ ”
2. Маніпулювати думкою киян про всі “принади” території навколо озера Тягле для рекреації і відпочинку, у той час, як на думку експертів озеро Тягле – це водойма, яка тільки за умови повного спокою і захисту має шанси через кілька десятиліть стати повноцінною природною водоймою із характерною флорою і фауною.
3. Знецінити інструменти демократії, повністю нівелюючи зафіксовані у петиції №713, у листах-зверненнях, у розроблених Громадою Планах дій і Екологічних стратегій міста вимоги багатьох сотень тисяч киян, великої кількості громадських, наукових, освітніх організацій, міжнародної спільноти, які висловили свою вимогу створити Екопарк Осокорки у повному об’ємі, чітко наполягаючи на пріоритеті його природоохоронної функції.

Нагадаємо, що історія створення ПЗФ «Озеро Тягле» і “Осокорківські луки” почалася ще у далекому 2016 році, коли кияни голосували за Петицію 713.

✅У 2019 році зусиллями ГО «Екопарк Осокорки» було створено два об’єкти ПЗФ:
🔹заказник “Осокорківські Луки” та
🔹заказник “Озеро Тягле”

🙋🏻‍♂️🙋‍♀️Команда ГО «Екопарк Осокорки», спільно з профільними науковими інститутами, напрацювала матеріали для подальшого заповідання цих територій – створення об’єктів ПЗФ:
🔸”Осокорківські Луки -2″ і
🔸”Осокорківські Луки -3″.

✳️Буфером для цих цінних природних територій концепцією Екопарку передбачається створення міського парку навколо озера Небреж.

⚠️Зауважимо, що ГО «Екопарк Осокорки» не залишить цю кричущу ситуацію на самоплин. Долучайтесь до ініціативи та розголосу, діліться інформацією, кличте своїх друзів, знайомих, журналістів!

А 7 листопада, у вівторок, обов’язково приходьте на комісію, аби не допустити щоб міська влада та забудовник протягнули свій бутафорний проєкт і вкотре зманіпулювали думкою громадськості!


Першоджерело на нашій Facebook-сторінці