• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Відновлення будівництва в Екопарку Осокорки

July 01, 2023

‼️Столиця Груп вкотре намагається знищити унікальний природно-оборонний комплекс на Осокорках.
🚫Днями на території Екопарку Осокорки були помічені крани, заїзд будівельної техніки та заливка бетону. Тож забудовник, самісінько в розпал війни, знову зазіхає на природні ресурси Києва!
Всі ми бачили, як нещодавно в медіа почалася активна кампанія щодо необхідності забудови, прикриваючись чи то фіктивною ГО та інтересами вигаданої громади, допомогою військовим і ошуканими інвесторами. Аргументів, щоб розчулити громадськість і «підстелити собі соломки» більш ніж досить, проте головна мета інвестора – перетворити у бетон гектари землі унікального природно-заповідного комплексу!

Окрім порушення норм Генплану, проведення робіт поруч з аварійним колектором, виділення бюджетних коштів на побудову сумнівної дороги та нехтування міжнародного природо-охоронного статусу території, забудовник у такий спосіб ще й підіграє нашому ворогу, щодо знищення оборонного потенціалу Києва в південно-східній частині.

За час війни природні перепони неодноразово підтверджували свою ефективність і важливість в обороні Києва. Екопарк Осокорки — це залишки історичної заплави Дніпра, природний комплекс із великих озер, каналів, дрібних водойм, лісу, розлогих заболочених ділянок і вологих луків. Ця місцевість ідеально захищає Київ з південного сходу.

Це вже не кажучи, про правову сторону питання, коли в судах сьогодні розглядається питання оскарження дозволу на будівництво в прибережній водозахисній смузі озер.
Хочеться запитати, до якого часу права та інтереси громади Києва будуть так зверхньо попиратися жадібністю забудовника? Чому в той час коли активісти Екопарку Осокорки захищають нас на передовій, а Україна потерпає від екологічних катастроф орків, влада з забудовником планомірно намагаються знищити унікальний заповідний комплекс?!

Просимо розголосу інформації, аби зупинити це свавілля.


Оригінал новини на нашій Facebook сторінці