• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Патріотично-тренувальний центр між озерами Небреж і Тягле

June 09, 2023

Днями ми, як представники ГО «Екопарк Осокорки», спільно з депутатом Київради Олексадром Супруном на запрошення 10-ї окремої інженерної роти ДФТГ №7 легіон “Д”, 112-ї бригади ТРО м. Києва, відвідали закриту територію пісків між озерами Тягле та Небреж в північній частині Екопарку Осокорки.

Військові розповіли про плани облаштування патріотично-тренувального центру для військової підготовки цивільного населення в Дарницькому районі столиці. Окреслили наміри та масштаби такого центру підготовки.

Зі свого боку, ГО «Екопарк Осокорки» розуміє актуальність цього проекту та підтримує ідею створення тренувального центру на території, що зазнала значного антропогенного впливу, а саме – на вже намитих пісках між озерами Небреж та Тягле проте висловлює свої застереження стосовно важливості збереження водно-болотних угідь Екопарку Осокорки. Представники ТРО запевнили, що вони як ніхто розуміють значення і можливості ВБУ для підсилення оборонних спроможностей столиці та готові сприяти збереженню цих територій.

Окремо слід наголосити на особливому значенні Екопарку Осокорки як природоохоронної території європейського значення, яка має статус кандидата на членство до всесвітньої мережі Смарагдових територій (Emerald Network), та необхідності врахування всіх особливостей цієї території в умовах її прилягання до міста і особливого рекреаційного значення для населення району.

ГО “Екопарк Осокорки”, як організація, яка багато років опікується збереженням даної території і наданням їй природоохоронного статусу, готова надавати навчальному центру консультаційну підтримку з метою мінімізації впливу діяльності на екосистему Екопарку та підвищення оборонного потенціалу території Екопарку, яка боронить наше місто з найперших днів повномасштабного вторгнення.

Відповідні звернення від ГО були підготовлені до депутатів Київради від Дарницького району та голови військової адміністрації міста.


Оригінал новини на нашій Facebook сторінці