• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Міжнародний день біологічного різноманіття

May 22, 2022

🍀22 травня – Міжнародний день біологічного різноманіття.

🌍Тема 2022 року – «Побудувати спільне майбутнє для всього життя».
Оскільки світова спільнота покликана переглянути наші відносини зі світом природи, одне можна сказати напевно: незважаючи на всі наші технологічні досягнення, ми повністю залежимо від здорових та живих екосистем для нашої води, їжі, ліків, одягу, палива, житла та енергії.

🧬Біологічне різноманіття часто розуміють з точки зору широкого розмаїття рослин, тварин і мікроорганізмів, але воно також включає генетичні відмінності всередині кожного виду — наприклад, між сортами сільськогосподарських культур і породами худоби — і різноманітність екосистем (озер, лісів, пустелі, сільськогосподарські ландшафти), які вміщують різноманітні види взаємодій між їхніми членами (людьми, рослинами, тваринами).

♻️Ресурси біологічного різноманіття – це стовпи, на яких ми будуємо цивілізації. Риба забезпечує 20% тваринного білка приблизно 3 мільярдам людей. Понад 80% раціону людини забезпечують рослини. Близько 80% людей, які живуть у сільській місцевості в країнах, що розвиваються, покладаються на традиційні лікарські засоби на рослинній основі для базової медичної допомоги

🦠Втрата біорізноманіття може розширити хвороби, що передаються від тварин до людей. Якщо ми збережемо біорізноманіття в недоторканності, воно надасть інструменти для боротьби з пандеміями, такими, як коронавіруси.

✅Хоча все більше усвідомлюється, що біологічне різноманіття є глобальним надбанням величезної цінності для майбутніх поколінь, кількість видів значно скорочується через діяльність людини.

Враховуючи важливість освіти та поінформованості населення щодо цього питання, ООН вирішила щорічно відзначати Міжнародний день біологічного різноманіття.


Оригінал новини – https://www.facebook.com/ecoparkosokorky/posts/1843363535862989