• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Стан справ по Громадському Бюджету

January 14, 2022

🌪Друзі, вир подій наприкінці 2021 року зовсім не дав нам можливості відзвітувати перед вами про стан реалізації нашого проєкту, за який ми всі голосували на Громадському Бюджеті з мріями про облаштований парк між озерами Небреж та Мартишів.

💁‍♀️💁🏻‍♂️Ми не просили багато – всього лише з десяток лавочок, мінімальне освітлення (щоб не поламати ноги вночі) та два мінімалістичних дитячих майданчики, де можна було б вийти погратися з дітьми. І нам дуже хотілося, щоб цей проєкт був реалізований в 2021му році, однак склалося так, що ми попали на… відвертий саботаж з боку підрядника 😡, а тому реалізація проєкту ГБ від Екопарку Осокорки переноситься.

🤷🏻‍♂️🤷‍♀️На жаль, таке можливо. Підрядник виграв тендер, а потім зробив все, щоб не виконати проєкт ГБ. І справа не в обставинах, які якось там не так склалися. Справа у відвертому небажанні це робити.

КП «Плесо», яке було замовником у цьому процесі, також не змогли спрацювати та вирішити вчасно питання. Технагляд свою функції не виконав – не впорався. Але ми готові публічно змінити свою думку та подякувати за працю, якщо побачимо результат далі.

📩Останні тижні перед новим роком ми проводили в листуванні і зустрічах з/в управлінні екології та КП “Плесо”. Дякуємо управлінню за реакцію, готовність розібратися в ситуації та підтримати виконання проєкту. ✔️Директор управління Олександр Возний ще перед Новим Роком пообіцяв, що будуть здійсненні всі кроки для того, щоб наш громадський проєкт, який переміг, був реалізований 2022го року. Першочергово та вже іншим підрядником.

🚫А цей недоброчесний підрядник ТОВ “Градот” отримає офіційну претензію, штраф за свої дії та, як пообіцяв на зустрічі директор КП «Плесо» Олександр Савицький, підрядника включать у чорний перелік, щоб він далі не міг брати участь у тендерах.

🔝Учора на засіданні Міської Робочої Групи (МРГ) представниця від управління екології вчергове запевнила усіх, що проєкт ГБ №1740 буде реалізовано цього року. Зараз вирішується питання про передачу проєкту Київзеленбуду, оскільки на початку минулого року відбулися важливі зміни, а саме – територія, де має бути реалізовано наш проєкт, рішенням Київради перейшла на баланс Київзеленбуду (до цього вона була позабалансовою).🙏Дуже сподіваємось, що всі доручення керівника управління екології будуть виконані, і вже цього року ми разом зможемо пишатися реалізованим проєктом щодо освітлення та встановлення дитячих майданчиків на початку екопарку «Осокорки» (біля озера Небреж). Проєктом, за який проголосувало 2022 дарничан, який є законним, отримав позитивні висновки експертизи та був допущений до голосування фаховою комісією, та який опинився у переможцях.

❗️Також варто зауважити, що реалізація проєкту відбудеться вже не за кошти, виділені під проєкти ГБ, а з інших ресурсів бюджету КП та управління екології. Висловлюємо сподівання, що такі потужні гравці як Київзеленбуд знайдуть необхідні фінансові резерви на реалізацію такого потрібного дарничанам проєкту благоустрою паркової зони між озерами Небреж та Мартишів.
Ми слідкуємо за кожним кроком далі і будемо активно втручатися усюди, де це буде потрібно. Громадський бюджет – повинен реалізуватися, як того і хочуть дарничани!

P.S. Ну, як тут не повірити в магію чисел? Наш проєкт набрав 2022 голоси і буде реалізований в 2022му році 😉🙂!


Оригінал новини – https://www.facebook.com/ecoparkosokorky/posts/1750924605106883