• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

ЦЕНЗОР.НЕТ – Рецепт від влади в Києві: не можеш побороти активістів Екопарку Осокорки — заміни їх на “своїх”

November 16, 2021

Гаряча точка на карті столиці — “Екопарк Осокорки” — запалала з новою силою. Цього разу на обрії стрімко виникла паралельна громадська організація, яка відразу ж запропонувала київській владі створити парк на меншій території. За цю пропозицію чиновники одразу вхопилися.

Кияни звикли бачити основною організацією, яка відстоює ідею створення екопарку на осокорківських луках, — ГО “Екопарк Осокорки“. Це організація, яка послідовно бореться із зазіханнями забудовників на цю територію.

У 2019 році зусиллями ГО “Екопарк Осокорки” створили два об’єкти природно-заповідного фонду (ПЗФ): заказник “Осокорківські Луки” та заказник “Озеро Тягле” (у створенні останнього активну участь також брав Київський еколого-культурний центр).

Саме ГО “Екопарк Осокорки” створила петицію до Київської міської ради № 713 від 18. 11. 2015 року “Ландшафтний природний парк замість забудови південних Осокорків”.

Організація розробила концепцію Екопарку Осокорки як великої цілісної ландшафтної зони площею близько 650 га (де переважають болота, заплавні луки та озера). Така концепція була б здатна зберігати і підтримувати унікальне біорізноманіття цієї території. Як буферну зону для цінних природних територій, згідно з концепцією, планують …
Повна стаття на першоджерелі: https://censor.net/ua/b3299715