• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Поведінка КМДА щодо Екопарку Осокорки, як приклад небезпек, з якими можуть зіштовхуватися наші іноземні партнери

November 05, 2021

📑У травні цього року на прохання посольства Швеції ГО «Екопарк Осокорки» заповнило велику анкету. У ній йшлося про плани уряду Швеції підтримувати Україну на шляху до її реформ. Там були запитання щодо ризиків для шведів від такої співпраці, «підводних каменів».

💲Враховуючи те, з чим нам довелось зіштовхнутися у боротьбі за #ЕкопаркОсокорки, ми відповіли, що головний ризик – це корупція.

✔️Також ми вказали на маніпуляції чиновників із громадською думкою, використання адмінресурсу, надання неточних і недостовірних вихідних даних для проведення різного роду аналізів, використання іноземних фахівців, як прикриття для своїх оборудок. 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♂️Про це повідомляти нам було, звісно, неприємно, але ми мусили бути чесними.

♨️Кілька днів тому у нас було дежавю, бо ми знову мусили пережити ці неприємні відчуття. У той час, коли увага світової спільноти прикута до 26-ї сесії Конференції сторін з питань зміни клімату у Глазго, коли країни звітують, що роблять хорошого у цьому напрямку – нам довелось писати листа та інформувати міжнародних партнерів про нові проблеми, які ми отримали від столичної влади! Замість того, щоб розповісти, як ми просунулися у питанні створення Екопарку Осокорки, який має пряме відношення до проблематики зміни клімату – нам знову довелось інформувати всіх, хто був дотичним до вище згаданого опитування, про нові кричущі приклади корупції. А також про маніпуляції громадською думкою, потужне залучення адмінресурсу керівництвом нашого міста із освяченням всіх цих брудних справ самим Головою.

⚠️Нам довелось писати про рейдерство громадської ініціативи, створення фейкового ГО із маніпулятивною назвою, яке діє в інтересах забудовника, намагаючись підсунути киянам фейко-парк. Про намагання керівництва міста забудувати всю територію поряд і цим поставити великий жирний хрест на всіх природоохоронних питаннях на цій території, на аспектах захисту біорізноманіття, на можливості дотримання великої кількості підписаних Україною міжнародних конвенцій із захисту довкілля. А саме – Рамсарської, Бернської, Флорентійської, Гаагської, Бонської, і навіть нещодавно підписаної мером Києва Едінбургської та інших. А про почесний статус Рамсар-міста і Смарагдову мережу можна буде забути взагалі!

❗️Ми вже маємо першу реакцію на наш лист, цю інформацію отримали понад сто національних і міжнародних організацій та структур у всьому світі.

❓А як Ви думаєте, друзі, з якими ще небезпеками можуть зіштовхнутися інші держави, які хочуть підтримати Україну?


Оригінал новини – https://www.facebook.com/ecoparkosokorky/posts/1699461056919905