• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Виступ членкині ГО «Екопарк Осокорки» Анни Адамчук на пленарному засіданні КМДА

November 05, 2021

«Шановні депутати і президія, я хочу повідомити вам про велику біду, що загрожує нашому місту: відбувається безпрецедентна атака на молоде громадянське суспільство, основи самоврядування і принципи демократії.

Громаду Київа і киян, в тому числі і вас, намагаються обдурити і ошукати. Відбувається підміна понять. Замість проекту екопарк Осокорки, яку підтримали більше 11000 киянами в петиції 713 ще в 2016 році, створюється кишенькова громадська організація, яка явно діє в інтересах забудовника. Декларуючи створення паркових і рекреаційних зон, насправді, вона лобіює зменшення території Екопарку удвічі, фактично одобрює від імені громади забудову найбільш цінних територій екопарку Осокорки.

І якщо з такими маніпулятивними технологіями забудовників кияни вже стикалися, то в даному випадку надзвичайно дивує і шокує, з якою активністю і завзятістю деякі представники КМДА взялися лобіювати та просувати(не подобається слово) незрозумілу й непрозору двотижневу ініціативу!

Вкотре дивує наскільки тяжко і складно відбувається діалог справжньої громади з представниками КМДА, і наскільки продуктивною і конструктивною є співпраця і діалог з науковою екологічною спільнотою. Цінність територій екопарку Осокорки неодноразово була підтверджена науковими дослідженнями представників профільних інститутів Академії Наук України та фахівцями Міністерства довкілля.

Також розуміючи унікальність і цінність цих територій, проект Екопарк Осокорки підтримує міжнародна фахова і громадська спільнота.

Ми маємо підтримку посольства Швеції!

Ми маємо підтримку Всесвітньої мережі водно-болотних угідь. На звернення віце президента цієї міжнародної організації Голова нашого міста все ще не відповів.

Ми маємо підтримку комітету по дотриманню Рамзарської конвенції.

Ми маємо підтримку німецьких фахівців, яких КМДА долучала до розробки нового проекту Генерального Плану, і яких тільки використали у ганебних маніпуляціях із Генеральним планом.
Проект Екопарк Осокорки увійшов у План дій програми від Європейського Банку Реконструкції та Розвитку “Зелене місто”. Дирекція програми фірма – “Аткінс” – дослухалася до всіх наших зауважень, взяла до уваги всі надані нами матеріали.

І можливо, саме це спонукало керівництво міста вдатися до таких брудних і низьких маніпуляцій із фейковими новоспеченими ГО і ерзац-парками?

Повідомляємо Вам, що ми із усіма цими організаціями знаходимось на постійному прямому контакті і тримаємо їх в курсі поточних ситуацій. На даний момент вони всі поінформовані про ці ганебні маніпуляції.

І наостанок хочу сказати, що вся київська громада, вся екологічна спільнота, всі активні кияни чітко розуміють, що відбувається! І ми будемо боротися!

Проекту екопарк Осокорки десятки, якщо не сотні організацій та лідерів громадської думки засвідчили свою підтримку і запевнили в тому, що не допустять руйнування громадянського суспільства, яке формуєся і народжується в нашій країні!

А щодо концепції розвитку зеленої території на Осокорках, яка вже всім киянам і далеко за межами нашого міста відома, як Екопарк Осокорки ми – люди, які вже шостий рік на волонтерських засадах роблять все можливе й неможливе для збереження цих територій, готові зробити презентацію своєї концепції ще й в Київраді. Якщо, звісно, Київрада готова почути дієву і активну частину нашого суспільства!

Дякую за увагу.»


Оригінал посту – https://www.facebook.com/watch/?v=929332931006172