• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

«Бідні мешканці дарницького району» або «слідкуйте за руками»…

November 05, 2021

🐀Влада Києва, як маленький шкідливий крадійчинятко – тільки впіймав ґаву, а їхні загребущі ручки хап – і у Громади міста відтято черговий шматок безцінної зеленої зони.
Робити це відкрито вже небезпечно – «народ робщіт», тому в хід ідуть огидні маніпуляції.

🙌Отже, слідкуйте за руками:

☝️Пам’ятаєте, кілька місяців тому всі ЗМІ розносили «супер» новину від київських чиновників, які раптом перейнялися важкою долею Дарницького району? 🤌«Бідні мешканці Дарницького району! У них так мало зелених зон, погане повітря, затори на дорогах. Немає парків, нема куди піти з дитиною погуляти (наче це самі мешканці собі такі умови створили J ). ✊Але ми герої! Ми прийшли на допомогу бідним мешканцям! Ми, київська адміністрація, збудуємо для цих бідолах Парк Берковщина! АЖ на цілих 7,5 га!» – лунало із кожного посту, відео і радіо. 🤞І мало хто здогадувався, що насправді то була велика дуля під носа «бідним мешканцям Дарницького району».

👉Адже жоден журналіст чи блогер не написав, а чиновники хитренько змовчали, що ця зелена зона вздовж Дніпра завжди існувала, і ніхто її наново не створював🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♂️. Мешканці Позняків залюбки ходили відпочивати тут біля Дніпра, як і на ділянку, яку у них свого часу вкрали під ЖК «Рівер Стоун».

«Там було все дике, а тепер будуть доріжки і лавки. І МИ ТАМ будемо гуляти цивілізовано», – можна почути наївні голоси деяких «бідних мешканців Дарницького району».

💁🏻‍♀️💁🏻‍♂️Наївні, бо найголовніша маніпуляція від влади у тому, що впритул до цього невеличкого зеленого залишку зеленого узбережжя затоки Берковщина будується з півтора десятка бетонних велетнів‼️ Це близько 30 000 (❗️) НОВИХ жителів, які обліплять цей «ґудзиковий» парк, як мухи банку меду.

❓А що ж із «бідними мешканцями Дарницького району?» Щирі вітання від влади – нещодавно ви втратили чергову маленьку зелену віддушину зі свого розпеченого бетонного плато. Ви справді думали, що когось із чиновників і депутатів цікавлять ваші потреби, ваше здоров’я, ваше дозвілля, ваше самопочуття?

👏«Яка чудова схема!» – заплескали в загребущі долоньки київські чиновники і провладні депутати і взялися до реалізації нової афери проти «бідних мешканців Дарницького району» і спрямували свій злочинно-брехливий погляд на велику цінну історичну зелену зону – Осокорківські заплави. Ця територія завдяки активним (а не бідним) мешканцям Дарницького району вже давно відома всім киянам, як #ЕкопаркОсокорки.

🛡Понад шість років Громада боронить її від злобудовників. ГО «Екопарк Осокорки», у яку об’єдналися мешканці, відома всім осередкам активістів міста, співпрацює із потужними міжнародними і національними природоохоронними організаціями, Національною Академією Наук України, має багаторічну підтримку Міністерства охорони довкілля, регулярно успішно проходить міжнародний фінансовий і функціональний аудит своєї діяльності…

✍️«Хм…, – почухали потилиці київські чиновники, – тут ситуація не проста. Доведеться покреативити»

І накреативили – 🤏створили «кишенькову» ГО, яка нібито переймається питаннями довкілля, і із цією двотижневою ГО-шкою швиденько на різних рівнях провели і зустрічі і брифінги, підготували «презентаційний» матеріал.

🕳І полилася нова порція брехні і маніпуляцій зі всіх постів, відео і радіо про «бідних мешканців Дарницького району».

❓І яка ж дійсна ціна для мешканців Дарницького району, для всіх киян цього чергового злобудовного злочину від триумвірату корумпованих київських чиновників і їхніх депутатів, ненажерливих злобудовників і продажних нікчем, які стали засновниками того ганебного ГО?
Замість природоохоронних територій і повноцінного міського парку, що і має на площі 650 га утворити справжній Екопарк Осокорки, який покликаний стати гордістю Києва, свідченням виконання містом і державою цілого ряду природоохоронних конвенцій і зобов’язань, боротьби із кліматичними змінами, дійсно забезпечити вже існуючих мешканців Дарницького району якісною рекреативною зоною відпочинку хитрі чиновники вирішили на 350 га створити «парк відпочинку» із дуже сумнівними рекреаційними можливостями.

❗️Але саме головне, що впритул до цього «щастя» для «бідних мешканців Дарницького району», про яких у своїх чергових заявах так «переймається» міська влада і адміністрація району, заплановано оселити…👥кілька сотень тисяч НОВИХ «бідних мешканців».

👇Чому «нових», а вже «бідних», не важко здогадатися, якщо уважно подивитися на карту міста, сусідство омріяного чиновниками «парку», його структуру, транспортну розв’язку тощо.

❓А що ж отримають на справді «бідні мешканці Дарницького району»?

Як завжди:
▪️додаткове навантаження на свої і без того перевантажені дороги і мости,
▪️додаткові викиди у своє і без того вкрай забруднене повітря,
▪️додаткове навантаження на свою і без того замалу соціальну інфраструктуру, подальшу маргіналізацію району і перетворення його у безнадійний депресивний «спальник».

Шановні мешканці Дарницького району, шановні кияни, можливо хтось із вас і вважає себе «бідним», але влада нашого міста на чолі із її Головою, адміністрація Дарницького району тримає всіх вас за дурнів.

Втім, велика кількість учасників Маршу «За Київ», який точно є не останнім, показує, що далеко не всі із вас згодні із таким ставленням до себе і майбутнього нашого із вами міста.

🤜Беріть ситуацію в свої руки! Долучайтеся до акцій протестів!


Оригінал посту – https://www.facebook.com/ecoparkosokorky/posts/1698554950343849