• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Про співпрацю з Міністерством захисту довкілля і природних ресурсів України

November 02, 2021

🤝ГО «Екопарк Осокорки» багато років співпрацює з Міністерством захисту довкілля і природних ресурсів України.

📑Свого часу ми отримали листи підтримки і звернення до мера столиці від трьох поспіль міністрів, а також визнання важливості створення Екопарку Осокорки та збереження цінної природної території.

♻️Ми рік за роком послідовно, наполегливо і плідно співпрацюємо з Міністерством та науковцями – розробляємо наукові обґрунтування, спільно з фахівцями з НАН України вивчаємо місцевість, флору, фауну, водойми, постійно консультуємось зі співробітниками міністерства щодо розробки концепції розвитку території, проводимо спільні акції на захист водно-болотних угідь.

✅Врешті решт спільними зусиллями ще в 2019 році вдалось створити два об’єкти ПЗФ – «Озеро Тягле» і «Осокорківські луки».

💁🏻‍♂️💁🏻‍♀️Це в тій частині, де зараз і розігрується комедія від дуету чиновників КМДА і забудовника Столиця Груп, зі створення «національного зоопарку» замість Екопарку Осокорки.

Але це тільки частина території, яка потребує захисту.

🔰Протягом 2020 року ми працювали над створенням чергових наукових обґрунтувань, «Осокорківські луки – 2» і «Осокорківські луки – 3», про міжнародну значимість збереження цих унікальних місць наголошував у своєму зверненні до В. Кличка пан Абрамовський Роман Романович, і створення яких схвалило Управління екології і природних ресурсів при КМДА.

🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♂️Нас, звісно, здивувала присутність пана Краснолуцького на брифінгу з фейковим ГО та фейковим проектом. Але ми щиро сподіваємося, що цьому є логічне пояснення. Врешті, назви наших проектів схожі (маніпулятивні технології псевдо активістів на це й розраховані!), тож цілком ймовірно, що високопосадовця було введено в оману.
🙋🏻‍♂️🙋‍♀️Ми сподіваємося отримати офіційний коментар щодо ганебного брифінгу від самого пана Краснолуцького, щодо порядності якого у нас немає сумнівів.

Але нас точно не дивує те, що мафія забудовників та корупціонерів почали атаку на Екопарк Осокорки.

🛡Громада їм не дозволяє творити беззаконня, знищувати природу, тому, звісно, вони будуть вигадувати будь-які брудні методи боротьби з нами. Але на нашому боці правда, тож боротьба триває!


Оригінал посту – https://www.facebook.com/ecoparkosokorky/posts/1697213200478024