• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Традиційна осіння толока – відбулася!

October 18, 2021

🙋‍♀️🙋🏻‍♂️Небайдужі люди зібралися і прибрали береги озер, ліс і луки від різного непотребу, що залишили недбайливі відпочивальники після літнього сезону. 🍁Тепер в Екопарку Осокорки буде чистіше, а гуляти буде приємніше. А це – найголовніше, бо усі ми любимо Екопарк, адже дуже здорово йти осіннім лісом не зустрічаючи пляшок, обгорток та іншого сміття під ногами.

🧹Цього разу ми зробили акцент саме на прибирання території за розвилкою перед лісом, звідки саме і починається основна природна частина Екопарку Осокорки. Спуск з плит від вул. Софії Русової ми залишили комунальникам, які будуть там прибирати в суботу 23 жовтня.

🎨Щоб не перетворювати толоку суто на прибирання ми додали родзинку. Юлія Абрамова з творчої ініціативи Резиденція думок створила крутий і незвичний артоб’єкт – інсталяцію птаха із рослин, квітів і … сміття. 🕊Ця дуже символічна наочна композиція наповнена глибоким змістом. Цей птах міг би бути довершено прекрасним, як з виставкової композиції. Але реальність така, що сміття стає частиною життя тих – хто до нього не має жодного відношення. І це сміття, на жаль, губить природу та красу…

🍕В процесі ми смачно перекусили неймовірно смачною піцею від піцерії @Felicia , що знаходиться у нас на Осокорках. 🙏Щиро дякуємо за це @Юрій Сіряківський , який забезпечив такий смачний подарунок! 🍵А ще одна велика дружна команда потім ще й пішла варити бограч в казані – було неймовірно смачно!

☝️Нагадаємо, що першу велику толоку ми провели ще навесні 2016 року і за цей час набралися чимало досвіду, відпрацювавши механізм акції до дрібниць. Ми завжди намагаємося залучити комунальників, бо чисті зелені зони, особливо такі, як Екопарк Осокорки, – це спільна справа, але і їхня відповідальність! Тому прибирати північний і західний береги озера Небреж допомагали, як завжди, працівники КП “Плесо” .

🌼Квіти і рослини для інсталяції, як минулого року, надали КП УЗН Дарницького району м. Києва (УЗН – управління зелених насаджень), це структурний підрозділ КО «Київзеленбуд». І це саме вони вони наведуть остаточний лад на ділянці від плит і нижче до озера Мартишів, яка має стати міським парком «Міжозерний».

🚚Вивіз зібраного сміття (очевидно за допомогою того ж КП «УЗН Дарницького району») бере на себе відділ благоустрою Дарницька районна в місті Києві державна адміністрація .
🚮Вивозити будуть в суботу 23 жовтня, тож протягом цього тижня ще можна буде донести зібране сміття.

🤝З усіма комунальними службами у нас вже напрацьовані давні, дружні і плідні стосунки, тож дякуємо їм всім за підтримку і готовність допомогти!

Окремо хочемо подякувати і Давіду Пластеру (розробнику відомого телеграм-бота Anomaly для спрощення комунікацій із органами державної влади), який прийшов нам допомогти. Окрема подяка депутату Київради від Європейської Солідарності Супрун Олександр , який живе поруч на Чавдар. Він долучився до толоки і завзято працював на березі Мартишева.

💁🏻‍♂️💁‍♀️Також хочемо згадати добрим словом всі тих простих волонтерів, які після прогулянки чи ранкової пробіжки Екопарком завжди повертаються із пакетиком сміття. Саме завдяки їм узбіччя доріг в лісі у на луках залишаються досить чистими протягом усього року. І дякуємо всім людям, хто завітав на осінню толоку в Екопарку Осокорки!


Оригінал новини – https://www.facebook.com/ecoparkosokorky/posts/1686242424908435