• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Екопарк Осокорки став членом Всесвітньої мережі водно-болотних угідь!

October 05, 2021

✅Екопарк Осокорки продовжує співпрацю з міжнародними партнерами – і у нас є гарна новина: ми стали членом Всесвітньої мережі водно-болотних угідь!

🌍Ця організація по всьому світу підвищує обізнаність про роль місцевих жителів у збереженні таких цінних природних територій, підтримує їхню активну участь у захисті природи та нарощує здатність громад захищати водно-болотні угіддя.

➡️ https://worldwetland.network/profile/wetland-park-osokorky/

📩Окрім того, заступник голови Всесвітньої мережі водно-болотних угідь, пан Кріс Рострон (Chris Rostron) вже написав Віталію Кличко листа, який був надісланий у секретаріат КМДА та приймальню мера Києва. Нас було поставлено у копію цього листа, тож ми чекаємо відповідь від мера.

💁🏻‍♂️А поки що з задоволенням процитуємо витримку з цього послання:
«Вельмишановний міський Голове,
Я сподіваюся, що це повідомлення застане Вас у доброму гуморі. Я пишу, щоб надати підтримку охороні парку водно-болотних угідь Осокорки – цінного для Києва міського водно-болотного угіддя. Як відомо, Україна є однією з підписантів Рамсарської конвенції про водно-болотні угіддя, і у моєму листі, що додається, викладені деякі причини того, чому варто цінувати водно-болотні угіддя Осокорків. Як заступник голови Всесвітньої мережі, я був би радий співпрацювати з Вами, щоб знайти шляхи порятунку цих територій. У WWT (Фонд диких птахів та водно-болотних угідь, Великобританія) ми маємо 10 центрів водно-болотних угідь. Наш всесвітньо відомий Лондонський центр – чудовий приклад того, як міський водно-болотний парк приносить величезну користь як людям, так і дикій природі. Якщо Ви будь-коли перебуватимете у Великобританії, ми будемо раді показати Вам парк.
З найкращими побажаннями, Кріс Рострон».

➡️Повний текст послання та звернення знаходиться тут: https://ecopark-osokorky.com.ua/wp-content/uploads/WWN-Osokorky-final-2.pdf

‼️Пане Кличко, міжнародна спільнота вже давно вас просить бути уважнішим до питань збереження довкілля міста, до збереження таких цінних територій, як водно-болотні угіддя Екопарку Осокорки, – бо це майбутнє столиці, ви повинні це розуміти.

Досить гратися з забудовниками, яким на ці питання наплювати за замовчуванням. Ви ж цивілізована людина, яку знають у всьому світі – не ганьбіть своє легендарне ім’я, приймайте мудрі рішення на користь громади та природи

📸На фото – краєвиди Екопарку Осокорки в об’єктиві Ігоря Ноги

————-

Оригінал новини – https://www.facebook.com/ecoparkosokorky/posts/1675965062602838