• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Марш за Київ

October 04, 2021

📣📣📣 Марш за Київ відбувся, і це було – дуже круто! В суботу ми були просто в захваті побачивши наживо таку велику кількість однодумців!

🗣 Близько десяти тисяч киян підспівувало «Грає море зелене…» на Марші за Київ (за різними оцінками було від 5 до 10 тисяч учасників). 🌿Таким зеленим морем автор всім відомої пісні колись назвав просторі луки київського південного Лівобережжя. На жаль, майже всі вони сьогодні вкриті бетонними «шипами» хаотично збудованих багатоповерхівок. Лише один острівок історичних зелених луків залишився на Осокорках, киянам і міжнародній спільноті ця оаза відома, як #Екопарк_Осокорки 🍀!

🙋‍♀️🙋‍♂️ Понад шість років у київський суспільний простір небайдужі мешканці Дарницького району ввели в активний вжиток поняття «Екопарк» і стали на захист «зеленої перлини» столиці, об’єднавшись у громадську організацію «Екопарк Осокорки».

Те, що кияни вимагають парки, щоб було, де відпочити, з дітьми погуляти, собачку вигуляти, завжди було звичною справою для влади. Але щоб звичайні містяни, не вчені, не екологи, не члени «зелених партій», а звичайні пересічні громадяни, оббивали пороги із вимогою заповідання природних територій, збереження її екосистеми – це було нове і для чиновників з політиками, і навіть для самих науковців.

За шість років наполегливої популяризації ідеї ЕКОпарку це поняття тісно вплелося у свідомість киян, його підхопили наступні ініціативні групи, які вболівають і боряться не тільки за власний добробут, але й виступають на захист інтересів всього міста, його наступних поколінь і його вразливої, але унікальної екосистеми.

🤝Підтримуючи одне одного, об’єднуючись, ми змусимо чиновників міста діяти так, щоб чарівні рядки про «зелене море» у наших дітей асоціювалися не з Дніпром, що «зацвітає» щороку, а із зеленими природніми просторами сучасної цивілізованої столиці України.

✔️Однозначно можна стверджувати, що 2 жовтня 2021 року відбулась епохальна для столиці подія, адже 46(!) громадських організацій та ініціатив вперше об’єднали свої зусилля – за комфортне місто для всіх.

Далі – буде!

 


Оригінал новини – https://www.facebook.com/ecoparkosokorky/posts/1675260782673266