• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Про заповідання озера Мартишів і депутата Київради Дениса Москаля

October 02, 2021

🤔Чому наляканий Москаль, а на очах бринить сльоза?

Вже тиждень ми спостерігаємо дивну картину. Голова екологічної комісії Київради Денис Москаль, який досі системно захищав інтереси злобудовників, тепер напрочуд активно взявся, нібито, просувати екологічні ініціативи та виставляти себе борцем за довкілля столиці. ☑️«Нібито» – тут ключове☑️.

🤷🏻‍♂️🤷‍♀️То з його подачі з’являється проект рішення створити ландшафтний заказник місцевого значення «Озеро Мартишів» – хоча до створення проекту він аж ніяк не доклався, а сам проект з минулого року лежав десь у закутках Київради.

🤦🏻‍♀️🤦‍♂️То він б’є себе у груди на прес-конференції в УНІАН, розповідаючи про важливу роль водойм Києва та про їхній жахливий сучасний стан. Але коли активісти починають йому ставити конкретні питання, наводити факти того, як він персонально лобіює інтереси конкретного забудовника, він «з’їжджає» з теми» та починає хамити активістам на кшталт «Що це за футболки ви наділи, де ви на це гроші взяли?».

❓Пане Москаль, Ви заздрите новим футболкам активістів? Серйозно? 😉А може пора перевірити Ваші статки та ваших рідних, як вони змінились за останні кілька років? Це ж чудова ідея.
Але в чому ж секрет кардинальної зміни Вашої поведінки? Та все дуже просто.

📝Вже більше тижня столичні екологи збирають підписи на підтримку місцевої ініціативи щодо Вашого звільнення! Щойно захиталось під Вами крісло голови екокомісії – відразу включився ІБД (імітатор бурхливої діяльності).

‼️Пане Москаль, ця гра на публіку Вам не допоможе. Це більше схоже на невдалий піар і відбілювання репутації, ніж на реальну турботу про стан довкілля міста та рекреаційний потенціал зелених зон. І тут справа не тільки в Осокорках, хоча ми Вам, як більмо на оці.

🙋🏻‍♂️🙋‍♀️Більше 30 місцевих організацій екологічного спрямування висловили Вам недовіру, і цей процес вже не спинити! Адже ми усі дуже добре знаємо, хто Ви є, що Ви робили, і ще гірше – що Ви НЕ зробили. Хоча, як голова Постійної комісії Київради з питань екологічної політики, повинні були це зробити!

І нам не важко знову нагадати усім киянам в розрізі скандальної забудови озер на Осокорках, про що саме мова. 📄Денис Москаль є автором проекту рішення №2306 від шостого липня цього року про внесення змін до договорів оренди земельних ділянок на Південних Осокорках.

➡️Ми писали про це у липні https://www.facebook.com/ecoparkosokorky/posts/1612607138938631 
Цей проект є відверто лобістським в інтересах одного конкретного бізнесу, який націлився на забудову Осокорківських озер і заплавних луків навколо – це Stolitsa Group (проект журналістських розслідувань «Наші гроші» називають Москаля бізнес-партнером співзасновниці цієї будівельної компанії Влади Молчанової). ✔️Серед відверто кричущих пунктів цього проекту рішення є пункт про вилучення певного абзацу із договорів оренди, який прямо забороняє будівництво в межах прибережно-захисних смуг водойм! Тобто, саме пан Москаль відкрито продавлює дозвіл на можливість забудови всієї, виходячи із конфігурації земельних ділянок, прибережно-захисної смуги озера Небреж і частково озера Мартишів. А це, нагадаємо, одні з найбільших, найчистіших та найпопулярніших озер серед киян, неймовірно багатих флорою і фауною. І Ви пропонуєте дозволити будівництво на їх берегах? То це така у Вас турбота про київські водойми, які знищуються Вашими ж руками? Цинічно!

🚫Не зважаючи на усі багаторічні досягнення наших активістів, на вже заповідані території, на виграні суди та глобальну міжнародну підтримку проекту, Екопарку Осокорки все одно загрожує небезпека! І ця небезпека виходить особисто і виключно від голови екокомісії, адже він особисто потурає цьому. Наші підозри у лобіюванні Москалем інтересів забудовників – не голослівне твердження, воно має документальне підґрунтя. Кожен може ознайомитись з цими фактами.

➡️Ось проект рішення Москаля: https://kmr.gov.ua/uk/content/proekt-rishennya-kyyivskoyi-miskoyi-rady-21311
➡️А ось один із договорів оренди: https://www.dropbox.com/s/nzv6qqdnwq0pyrq/SKMBT_42317110116081.pdf
➡️Ну і для порівняння ділянки «Контактбудсервіса»: https://www.dropbox.com/s/p6sgg6ilb6y6wy4/5.png?dl=0

💁‍♀️Зрештою, хотілось би звернутись і до партійного боса Москаля. Пані Юлія Тимошенко , можливо, Вам наплювати на жахливий стан екології Дарницького району столиці, адже у Вашому котеджі в Конча-Заспі повітря та вода, звісно, чистіші. Але тоді зважте на те, яку жахливу негативну репутацію та імідж робить Вам член Вашої ж партії, як нахабно та цинічно він себе поводить, прилаштувавшись до годівнички. Може варто провести з ним якусь профілактичну розмову? Бо вже почалась підготовка до виборів, і хтось, здається, до них не готовий від слова взагалі…

💁🏻‍♂️Хотілось би почути і Раймондаса Туменаса, власника торгівельної мережі Novus та одного з інвесторів «Stolitsa Group». Пане Раймондас, Ви ж ведете цивілізований бізнес і робите прозорі європейські інвестиції в Україні. Невже постійні скандали навколо «Stolitsa Group» на Осокорках, та й не тільки там, Вас не хвилюють? Безпринципність місцевого менеджменту, тотальна корупція та порушення норм законодавства призводять до знищення зелених зон Києва – Вам це не болить, Вам на це наплювати? Нам важко повірити, що це так.

✅Друзі, Екопарку Осокорки все одно бути! Ми пройшли через багато випробувань, здолаємо і ці негаразди. Цей проект буде реалізовано, бо цього хочуть люди, цього вимагає громада, це підтримується міжнародною спільнотою екологів-науковців, і це потрібно не активістам – це потрібно місту. Здорові ідеї – завжди перемагають!


Оригінал новини – https://www.facebook.com/ecoparkosokorky/posts/1673733332826011