• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Щодо створення ландшафтного заказника «Озеро Мартишів»

September 29, 2021

🔴Увага!

В засобах масової інформації з’явилась інформація, що нібито у Дарницькому районі планують створити ландшафтний заказник місцевого значення «Озеро Мартишів».

📄Дійсно, 28 вересня, під час засідання постійної комісії з питань екологічної політики, проект такого рішення був підтриманий депутатами. ❗️Однак, ми давно і серйозно займаємось заповіданням цінних природних територій на Осокорках, тому глибоко розуміємо усю специфіку та проблематику цього процесу, окрім того наші активісти були присутні на цьому засідання, – тож ми повинні уточнити та деталізувати цю інформацію.

☑️По-перше, не варто зважати на те, що проект рішення на комісії презентував саме Денис Москаль. Це не його заслуга, адже проект цього рішення був підготовлений та поданий ще минулого (!) року депутаткою Київради Олесею Пинзеник, а наукове обґрунтування було підготовлено активістами – екологами «Київського еколого-культурного центру».

Спроба натягнути на себе ковдру, пане Москаль, не зарахована! Цим, на нашу думку, ви лише намагаєтесь якось дешево відбілити свою репутацію перед громадою, виборцями та екологічною спільнотою.

☑️По-друге, на засіданні комісії закралися підозри, щодо реальних меж нового заказника. В поданому проекті рішення була відсутня чітка схема озера Мартишів – не зрозуміло, яка саме частина підлягає заповіданню (нагадаємо, що значна частина цього озера розташована за адміністративними межами міста). Зазвичай подібні проекти рішень супроводжуються витягом із схемою ділянки, яку готує департамент земельних ресурсів, але такого документу нам представлено не було. Очевидно, що відсутність однозначної та зрозумілої схеми озера відкриває широкі можливості для зловживань із його кордонами. Ця спроба маніпуляцій – теж не пройшла мимо наших очей.

☑️По-третє, Денис Москаль не тільки свідомо ігнорує пропозиції громади, наприклад, наше звернення від 20 квітня цього року (стосовно створення нових об’єктів природно-заповідного фонду на заплавних луках), але й колег по комісії. ✔️А саме, на засіданні було проігноровано пропозицію Олексія Короля, голови КО «Київзеленбуд», який просив надати протокольне доручення – про звернення до бюджетної комісії, щодо виділення бюджету на роботу по винесення меж в натуру вже створеного заказника «Осокорківські луки» та парку. Чергове свавілля депутата теж не залишилось без нашої уваги!

Пане Москаль, цими діями ви знову підтвердили: громада не дарма зареєструвала місцеву ініціативу, щодо виключення вас зі складу постійної комісії з питань екологічної політики. Процес вашого звільнення вже запущено – і він буде доведений до логічного результату.


Оригінал новини – https://www.facebook.com/ecoparkosokorky/posts/1671599779706033