• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Кліматичний марш

September 27, 2021

🔰Вчора у Києві відбувся «Кліматичний марш», ініціатором та організатором якого виступила ГО Екодія.

👥На цю подію зібрались сотні представників столичної екологічної спільноти! Активісти вийшли на вулиці Києва та нагадали нашим чиновникам про найбільшу загрозу для людства — зміну клімату.

🙋‍♀️🙋‍♂️Активісти Екопарку Осокорки також підтримали цю ініціативу, адже шість років поспіль ми доволі ефективно вимагаємо у влади реальних дій на захист довкілля!

Марш розпочався на Михайлівській площі, далі активісти пройшлись по Майдану Незалежності та Європейській площі, а закінчилась екологічна хода вже біля Верховної ради України. ✅Там і була озвучена головна вимога маршу: збільшити фінансування у Державному бюджеті на заходи зі скорочення викидів парникових газів, адаптації до зміни клімату та природоохоронні заходи.

🖍Також на «Кліматичному марші» була започаткована ще одна важлива справа: було розпочато збір підписів, щодо звільнення з займаної посади голови екологічної комісії Київської міської ради Дениса Москаля та його виключення зі складу комісії загалом (ми писали про це тут: https://www.facebook.com/ecoparkosokorky/posts/1667384033460941).

Вже зібрано більше сотні підписів, збір підписів триває, і ми його продовжимо на “Марші за Київ”, який пройде цих вихідних у столиці.

‼️Нагадаємо, що більше чотирьох десятків(!) екологічно-спрямованих столичних ініціатив висловило свою недовіру Денису Москалю. Посіпака забудовника не буде знущатися над довкіллям Києва!

«Кліматичний марш» пройшов без ексцесів, громадський порядок був забезпечений, а кияни та гості міста гаряче підтримували його учасників.

Далі буде!

✔️Посилання на веб сайт Кліматичного маршу: https://march.ecoaction.org.ua


Оригінал новини – https://www.facebook.com/ecoparkosokorky/posts/1670147349851276