• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Онлайн марафон спільнот за чисте довкілля

September 21, 2021

 

👩‍💼👨‍💼 Екопарк Осокорки приєднався до Онлайн марафону еко спільнот за чисте довкілля, яке ініціював «Рух 5 червня» та Environment People Law (EPL)/Екологія – Право – Людина (ЕПЛ).

🙋‍♀️🙋‍♂️ Запрошуємо усіх небайдужих киян підтримати цю ініціативу – розкажіть на своїх сторінках про проблеми з чистим повітрям у вашому регіоні, затегайте Офіс Президента України, де нам обіцяли якісні екореформи ще влітку!

…………….

📃У своєму посланні, з нагоди Міжнародного дня чистого довкілля, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш відзначив (https://bit.ly/3yPsUHu), що сьогодні дев’ять з десяти людей дихають забрудненим повітрям, що призводить до майже 7 мільйонів передчасних смертей щороку, з яких 600 тисяч – це діти. Якщо світ не діятиме рішуче, ця цифра до 2050 року може подвоїтися.

⚠️Але ця проблема набагато ближча, ніж здається! Ситуація з чистим повітрям у Києві, та в Дарницькому районі зокрема, чи не найгірша у столиці. Цьому «сприяє» Дарницька ТЕС, зі своїм золовідвалом, та Бортницька станція аерації, сміттєспалювальний завод та багато інших промислових підприємств і компаній, розташованих у цьому районі. А також перенасичена автомагістраль проспекту Бажана, яка ледь не щодня стоїть у потужних «корках».

🚫Знищення останньої оази цього району Києва, з заповідними луками та озерами Осокорків, виглядає цинічним самогубством та ставить під реальну загрозу життя сотень тисяч мешканців Дарниці!

…………….

⁉️Що робити?

▪️ Дієвий моніторинг джерел забруднення повітря.
▪️ Якісні національні екологічні законодавства.
▪️ Посилення відповідальності й підвищення стандартів для викидів від транспортних засобів, електростанцій, будівництва та промисловості.
▪️ Зменшення використання бензину.
▪️ Відновлювальна енергетика, замість викопного палива, та чисті джерела опалення.
▪️ Автомобілі з нульовим викидами.

За Антоніу Гутеррешом, якщо здійснити ці кроки, можна буде врятувати 150 мільйонів життів у цьому столітті та допомогти очистити атмосферу Землі!
……………….
‼️Нагадаємо, що ще влітку Офіс Президента України обіцяв українцям якісні та швидкі екологічні реформи! Ми закликаємо всіх, хто переймається проблемами забруднення довколишнього середовища, не мовчати і розповісти про жахливу ситуацію зі станом атмосферного повітря у різних регіонах України. Констатуємо той факт, що Міндовкілля рухається із розробкою та адвокатуванням проектів законів вкрай повільно, а Верховна Рада взагалі завалила проект закону №4167 про запобігання, зменшення та контроль забруднення, що виникає в результаті промислової діяльності.


Оригінал новини – https://www.facebook.com/ecoparkosokorky/posts/1665517960314215