• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Про злочинну бездіяльність і умисну протиправну діяльність голови екологічної комісії Київської міської ради Дениса Москаля!

September 16, 2021

🔴 Заявляємо про злочинну бездіяльність і умисну протиправну діяльність голови екологічної комісії Київської міської ради Дениса Москаля!

‼️Ми знову переконуємось, що екологічна комісія під головуванням пана Москаля свідомо саботує всі екологічні ініціативи ГО «Екопарк Осокорки» та громади Дарницького району. Прикладом цього є факт свідомого ігнорування нашого звернення, поданого ще 20 квітня 2021 року. ❗️Адже до цього часу ми не отримали необхідної відповіді. Нічого не вирішилось і не вирішується!

ℹ️У зверненні йдеться про створення нових об’єктів природно-заповідного фонду на заплавних луках Осокорків. Але й досі воно повністю проігнороване.

До того ж у вівторок 14 вересня наші активісти були присутніми на засіданні екологічної комісії, де ми звернулись до членів комісії стосовно нашого звернення, а також щодо надзвичайної кричущої ситуації, яка склалася наразі на луках.

♨️ Під час патрулювання ми помітили незаконне зняття декількох сотень квадратних метрів покрову родючого ґрунту на території вже створених об’єктів природно-заповідного фонду – на заплавних луках. Ці ґрунти дуже цінні, адже вони є базою усієї екосистеми, з них починається формування біологічного різноманіття. Тому їх знищення – це докорінне знищення заповідника в цілому!

📽Відеодоказ: https://www.facebook.com/ecoparkosokorky/videos/4425110460890830

🗣 Але замість того, щоб оперативно підключити усі наявні ресурси (адже потрібна швидка реакція усіх органів київської влади, оскільки ці землі на балансі Київзеленбуду), ми отримали неочікувану реакцію від Дениса Москаля: «Ваших питань нема у порядку денному, що ви тут робите, чому ставите такі запитання? Звертайтесь самі в правоохоронні органи! Не заважайте нам проводити нараду, інакше ми викличемо поліцію, щоб вони вас вивели і з’ясували, що ви тут робите!».

⁉️Така реакція може бути тільки у людини, яка займається свідомим знищенням об’єктів ПЗФ! Ми вже неодноразово переконувались, що там, де не треба, пан Москаль подає ініціативи, які знищують зелені зони Києва. А там, де потрібно зберегти останні острівці природи у столиці, він цілковито ігнорує звернення активістів і громади.

📽 Дивіться відео з засідання: https://youtu.be/wp10YYZnCN0

🤜 Прийшов час діяти, і ГО «Екопарк Осокорки» виступає з ініціативою зняття з пана Москаля повноважень голови екологічної комісії!


Оригінал новини – https://www.facebook.com/ecoparkosokorky/posts/1661325267400151