• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Фотографія з Осокорківських луків – серед переможців еко-арт конкурсу «СмарагдоваInUA»

September 09, 2021

📸У липні відбувся еко-арт конкурс «СмарагдоваInUA». Його ініціювали, аби привернути увагу до Смарагдових територій̆, поділитися найбільш яскравими кадрами, неймовірними пейзажами та пам’ятати про їх збереження.

🎋🌾🌿Фото квітучих заплавних луків Екопарку Осокорки також потрапили до конкурсу. І після тривалого голосування серед переможців було об’явлено фотороботу Ларіонової Наталії “Барви Києва”. Фото було зроблено на Ландшафтному заказнику “Осокорківські луки”.
Вітаємо з перемогою!

ℹДо речі, ухвалення закону про Смарагдову мережу – це зобов’язання України, зафіксоване в Угоді про асоціацію з ЄС. Затвердити законодавчі новації урядовці повинні цього року. Однак перше голосування за законопроєкт №4461 «Про територію Смарагдової мережі», що відбулося 15 липня цього року, виявилося невдалим. «За» проголосувало лише 199 народних депутатів. Закон наразі на доопрацюванні.

☘️Смарагдова мережа в Україні вже існує, ще у 1996 році Україна ратифікувала Бернську конвенцію та взяла на себе зобов’язання щодо охорони рідкісних видів та оселищ. Зараз в Україні 377 об’єктів Смарагдової мережі, але вони не мають юридичного статусу – бо нема відповідного закону.

🔰Сподіваємося, що мальовничі фото смарагдових місцин змотивують можновладців прийняти вірне рішення та захистити території, важливі для збереження біорізноманіття і в Україні, і в Європі. В тому числі і наші Осокорківські луки 🍃.

Джерела:
https://mepr.gov.ua/news/37998.html
https://m.day.kyiv.ua/uk/article/cuspilstvo/smaragdovyy-stymul


Оригінал посту – https://www.facebook.com/ecoparkosokorky/posts/1656645047868173