• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Рейд проти полювання в межах Екопарку Осокорки

September 03, 2021

♨️У серпні традиційно відкривається сезон полювання на пернату здобич, а у нас починається полювання на… мисливців, які порушують закон!
За межами Києва є достатньо мисливських угідь, але деякі хитруни полюють в межах міста, а саме – на території об’єктів природно-заповідного фонду, заказниках «Озеро Тягле» та «Осокорківські луки».

🦆В Екопарку Осокорки живе багато птахів, більшість з них гніздяться, хоча є й багато перелітних. Звісно, ці місця приваблюють мисливців!

❗️Але закон є закон: полювання та навіть відкрите перебування з рушницею в межах міста заборонене! Принаймні рушниця має бути розряджена і в чохлі.

🎯Ось на таких порушників ми і влаштовуємо рейди, з самого ранку здійснюючи патрулювання по плавням та лукам. Якщо бачимо порушників, то спершу намагаємось поговорити і довести інформацію, що тут полювання заборонено (якщо рушниця у чохлі). Але якщо мисливець вже йде озброєний і готовий до пострілу, тут виховним роботам вже не місце – відразу викликаємо поліцію.

🚨Так і сталось минулих вихідних. Ми вже поверталися додому, коли почули постріл біля озера Тягле. Побігли швидко туди і побачили мисливця, викликали поліцію. Нам вдалося затримати цього мисливця до приїзду правоохоронців, а потім ще й довелося їхати з ним у відділення, щоб дати свідчення та впевнитися, що протоколи складено. Поліцейські вилучили у порушника рушницю, матеріали буде передано в суд.

🎥Нижче невеличкий шматок відео про цю пригоду.
Це лише один з випадків, коли нам довелось реагувати на вже скоєне правопорушення, хоча профілактичних «виховних» розмов ми вже провели десятки.

⁉️Але скільки таких горе мисливців ще бродитиме луками, стрілятиме птахів та уникатиме покарання?

✅Одним з правильнх вирішень цієї проблеми було би внесення змін в кордони Мисливського господарства «Київське», яке прилягає до Екопарку Осокорки. Воно дивним чином, та попри правові норми, заходить на територію населеного пункту.
Тож необхідне повне вилучення із списку мисливських угідь ділянок, які відносяться до Екопарку Осокорки і які прилягають до Екопарку, із каналом БСА включно. Закон має працювати для всіх!

Відео доступно за посиланням – https://www.facebook.com/watch?v=880178179241166


Оригінал новини – https://www.facebook.com/ecoparkosokorky/posts/1641029199429758