• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Щодо проєкту рішення КМР «Про внесення змін до договорів оренди земельних ділянок від 08.09.2005 № 63-6-00282 та № 63-6-00285» за поданням депутата Д. Москаля

July 14, 2021

⛔️ 14.07.2021 на голосування Київради виноситься проект рішення авторства Дениса Москаля. ЗАКЛИКАЄМО ДЕПУТАТІВ НЕ ПІДТРИМУВАТИ ЦЕЙ ПРОЕКТ!

❌ Вказаний проект направлений легітимізувати рішення суддів, якими забудовник намагається продовжити договори оренди.

Станом на 14.07.2021 справа по оренді знаходиться на розгляді у Верховному Суді. Київрада в своїй касації просить відмовити забудовнику.

ℹ️ Москалю, як голові Екокомісії, 19.04.2021 передано матеріали наукових обгрунтувань щодо необхідності виконання цілої низки міжнародних конвенцій і угод, підписаних Україною, по збереженню біорізноманіття, мігруючих птахів, історичних ландшафтів, місць існування рідкісних видів флори і фауни. І для їх виконання – створення двох об’єктів ПЗФ (заповідників):
“Осокорківськи луки – 2”,
“Осокорківськи луки – 3”.

Але Москаль відсунув ці матеріали подалі.

❗️ Земельна ділянка, кадастровий номер якої закінчується на 000:8 є зеленою зоною і зоною охоронюваного ландшафту відповідно до діючого Генерального плану міста!

🤦‍♀️🤦‍♂️ Окрім того варто подивитися, які зміни Москаль пропонує внести в договори оренди, наприклад:
◾️ зниження орендної плати до 0,01 відсотків,
◾️ скасування зобов’язання щодо садочків і шкіл
◾️ і, мабуть, дуже показове для голови екологічної комісії – скасування обмежень щодо забудови прибрежно захисних смуг озер!

‼️ Розумієте – вони ще й хочуть, щоб кияни заплатити за них орендну плату, в той час, коли вони крадуть цю землю у киян!

Крадуть разом з екосистемними послугами, які ця місцевість безкоштовно надає кожному киянину.

Партія Батьківщина разом зі своїми забудовниками знищує Київ! Мережа чистих озер і луків під загрозою повного знищення!

🙅‍♀️🙅‍♂️ Виправдання забудовника, що, нібито вони вирішують соціальне питання – недолуґе і є відвертою брехнею. Тому що, забудовуючи зелені зони, озера, вони тим самим задають безповоротно шкоду довкіллю, позбавляють тисячі людей можливостей рекреації, можливості дихати чистим повітрям!

🔴 Ніякий статус інших людей, які вважають, що мають якесь особливе право на ці ділянки, не виправдовує знищення екосистеми міста, засипання озера, порушення міжнародних конвенцій і угод, знищення червонокнижних рослин і птахів!

Не можна “спасати” одних ціною утиску прав всіх інших мешканців міста і знищення навколишнього середовища!

Осокорківська заплава Дніпра – історична місцина, про яку співається у культовій пісні “Грає море зелене” – це саме про луки Осокорків! Давайте збережемо її разом!


Оригінал посту – https://www.facebook.com/ecoparkosokorky/posts/1612607138938631