• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Прогулянка Екопарком Осокорки 14.06.2021

June 14, 2021

Оригінал посту без скорочень – https://www.facebook.com/jmenka.kravchenko/posts/4146097652145332

Авторка – Євгенія Кравченко


Є в Києві одне неймовірне місце – Екопарк Осокорки , який хочуть залити бетоном і забудувати страшними висотками. І вже забудовники це нахабно роблять без дозвільної документації.

І Віталій Кличко на боці забудовників. Шкода, що мер Києва не розуміє важливості зберегти заплавні луки! І не розуміє цінності такого чуда в величезному мегаполісі!!!

Сьогодні ми з Denys Tsutsayev зробили собі вихідний день і 6 годин провели в парку!

Я такого різноманіття природи давно не бачила! Мартини, лелеки, чаплі, сойки, бджолоїдки і ще десь 5 інших видів птахів, назви яких я не запам’ятала. Купа чудернацьких комах і метеликів, яких хочеться роздивлятися довго-довго!

А який неймовірний запах різнотрав’я!!! Цей запах дуже контрастує з тим запахом, який відчув мій ніс, коли ми вийшли з метро Осокорки..

А тиша… Яка там тиша, яку порушує лише вітер, квакання жаб, переспів пташок.. І ні якого гулу авто та шуму міста..

А ще там найчистіші озера, які так і манять скупатися. І ми таки скупалися 🙂

І вся ця дивовижа може зникнути в одну мить… Бо нащо Кличку та забудовникам природа, парки та зелені зони в Києві? Для них Київ – суто для заробітку. Природу вони шукають далеко за межами України.

Та не все безнадійно. Адже за збереження цієї краси з 2015 року боряться небайдужі мешканці Осокорків! І їм потрібна наша з вами підтримка!

Знаю, що на боротьбу йде багато власного ресурсу та життєвої енергії, часто можуть просто опускатися руки, бо забудовники мають гроші та міцні (куплені) зв’язки у міськраді.

Часто нам із вами бракує часу чи сміливості підтримати тих, хто щодня бореться за нашу з вами природу. Але якщо сьогодні не підтримати, то завтра будемо жалкувати

Тому дуже прошу підтримати активістів Екопарку добрим словом, участю в подіях за збереження парку та фінансово! Всі деталі тут 👉 https://ecopark-osokorky.com.ua/help/