• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Розгляд справи про незаконність ДПТ Осокорків Центральних

June 03, 2021

❗️В перший день літа – 01.06.2021 Шостий апеляційний адміністративний суд почав розгляд справи про незаконність ДПТ Осокорків Центральних (детальний план територій) – того самого скандального ДПТ, який дозволяє забудову зеленої зони загального користування, улюблених тисячами киян озер Небреж, Мартишів, Тягле.

🚫Свого часу у 2009 році цей скандальний ДПТ було прийнято о третій годині ночі, але чомусь в Київраді нема відеозаписів того голосування, лише стенограма, з якої видно, що питання ДПТ було винесено з голосу. Даний ДПТ грубо порушує чинний Генплан (якому він має відповідати) та передбачає не лише знищення всього живого в Екопарку, але і забудову охоронюваного ландшафту, що прямо заборонено іншим рішенням Київради, яке є чинним і діє.

ℹ️Нагадаємо, мова йде про тотальну забудову на три кілометри від масиву “Патріотика” вглиб Екопарку Осокорки до адмінмежі міста… 200+ га. Це території з озерами, плавнями, болотами, лісом та луками. Все це можуть забрати у киян вже дуже скоро!

Учора, 1 червня, ми зібралися на мітинг під стінами суду, щоб вкотре захистити наші озера та луки від варварської забудови!

Дякуємо всім, хто долучився і вболіває! Судді людей побачили, наша присутність допомагає їм не піддаватись тиску зі сторони забудовника #StolitsaGroup і ухвалити чесне рішення – скасувати злочинний план забудови озер!

Сьогодні, 2.06 – продовження засідання суду, і ми зібралися знову біля Шостого апеляційного адміністративного суду, щоб захистити вцілілі зелені зони Києва і не дати перетворити місто на бетонне гетто, а Дарницький район – на остаточно маргіналізований район-мільйонник без шансів на кращі умови життя.

✅Підтримуйте, поширюйте інформацію! Екопарк Осокорки потребує вашої уваги та допомоги, як ніколи раніше!


Оригінал новини – https://www.facebook.com/ecoparkosokorky/posts/1582664411932904