• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Щодо засідання Екологічної комісії Київради від 20.04.2021

April 21, 2021

❌ Зараз буде багато гнівних слів про учорашнє засідання так званої “екологічної комісії”, яку очолює один Москаль. До дідька дипломатичні реверанси, коли знищують твоє місто і все живе в твоєму місті, перетворюючи його на бетонну пустелю, придатну хіба що для створення гетто.

‼️ Учора громада Києва і всі бажаючі вчергове стали свідками цинічного ставлення деяких депутатів Київради до питань збереження природного середовища. Трагікомізм ситуації також в тому, що все це відбулося на засіданні постійної комісії Київради з питань екологічної політики, яка нібито має дбати про збереження і розвиток зелених територій, про захист унікальних природних об’єктів, які розташовані на території міста Києва, але на практиці ми спостерігаємо тотально протилежне.

ℹ️ Коротка передумова: Громадська Організація “Екопарк Осокорки” ще з 2017-го року, а до того Громада Києва ще з 2015 року, крок за кроком планомірно відстоює реалізацію Петиції №713 про створення “Ландшафтного природного парку замість забудови південних Осокорків”, яку ще 2016-го року підтримали понад 11500 киян. За цей період ГО величезними зусиллями волонтерів змусило Київраду проголосувати за надання природоохоронного статусу двом земельним ділянкам (з 8-ми). На ще 5 земельних ділянок було підготовлено наукові обгрунтування за авторством наукових працівників, кандидатів та докторів наук 3-х наукових установ:
▫️Інституту зоології ім. І.І. Шмальгаузена НАН України;
▫️Інституту ботаніки ім. М.Г. Холодного НАН України
▫️“Інституту біології та медицини” Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченко
▫️Науковців Українська Природоохоронна Група – UNCG
▫️ Науковців чи не найавторитетнішої міжнародної природозахисної громадської організації в Україні Environment People Law (EPL)/Екологія – Право – Людина (ЕПЛ)

✔️ Також, ще у лютому 2021 року до пана мера Кличка з листом про необхідність і важливість створення ціх ПЗФ звернувся міністр захисту довкілля і природних ресурсів пан @Роман Абрамовський, а Управління екології КМДА також схвалило ініціативи ГО Екопарк Осокорки щодо створення двох ПЗФ і міського парку та зазначених земельних ділянках.

🤷‍♂️🤷‍♀️ Але що для голови екологічної комісії висновки профільних інститутів в галузі ботаніки та зоології про необхідність заповідання унікальної природної території де мешкають понад 20 червонокнижних видів!? 🤦‍♀️🤦‍♂️ Голова екологічної комісії Денис Москаль виступив з полум’яною промовою про необхідність… вирішення питання постраждалих інвесторів і необхідність забудови цієї території.

⁉ Шановні! А куди ми потрапили?! Це точно екологічна комісія Київради?! За понад 6 років боротьби за збереження Осокорківських луків і озер ми вперше стали свідками такого цинічного і неприкритого лобіювання інтересів забудовників. Кожен депутат в Київраді вам скаже, що Денис Москаль = Столиця Груп, яка і збирається забудовувати Екопарк Осокорки. Але що ми бачимо на початку засідання? – голова Екологічної комісії мовчить про свій прямий конфлікт інтересів і зв’язок з забудовником і неприкрито лобіює наймасштабніший проект знищення зелених зон в місті Києві за останні 20 років! прикриваючись при цьому, як фіговим листком, т.зв. “меморандумом” – документом, який не має жодної юридичної сили і не покладає на його сторін жодних юридичних обов’язків. Чи таки покладає обов’язки на голову КМДА? – Тоді це вже не Меморандум а Договір.. і зовсім інші розклади!

Для розуміння того, що відбувалося сьогодні на “екологічній комісії” краще просто переглянути запис трансляції цього засідання. У нас виникає абсолютно резонне запитання після всього почутого сьогодні від Москаля: “Що ця людина взагалі робить на чолі постійної комісії з ЕКОЛОГІЧНОЇ політики?!”

І принагідно нагадаємо, що кияни почали свою боротьбу за збереження осокорківських луків і заплав ще з 2005 року, коли було подано перший позов до суду проти незаконної забудови. Скільки ще кияни будуть терпіти ігнорування їх інтересів, інтересів міста, майбутнього міста різними тимчасовими владами?

Ми щиро вдячні тим Депутатам Київради – членам екологічної комісії, які не забули, для чого вони обиралися, і що роблять в ЕКОЛОГІЧНІЙ комісії Київради, не розміняли свою совість і продовжують відстоювати інтереси Громади міста!

На відео доданому нижче ви можете переглянути і почути виступ адвоката ГО “Екопарк Осокорки” яке з технічних причин в запис трансляції не попало. Але цого можна побачити на відео за посиланням https://www.facebook.com/ecoparkosokorky/videos/3661260500669605

На відео трансляції засідання Екологічної комісії розгляд нашого питання – з 40ї хвилини трансляції:

Зверніть увагу про що розповідає і які питання лобіює голова комісії!!!

Посилання на відео, де для зручності перегляду змонтовані виступ адвоката Олексія Петренка і виступи депутатів Київради – https://www.facebook.com/watch/?v=3661260500669605

❗️ P.S. З дописів інших громадських активістів в соцмережах бачимо, що попри локдаун їх запросили до участі на сьогоднішнє засіданні екологічної комісії і надали можливість виступити. При тому, що представників ГО “Екопарк Осокорки” не те що на засідання не запросили, а навіть не надали слово автору Петиції в режимі он-лайн. Все це скидається на добре зрежисовану постановку задля лобіювання забудови Екопарку головою екокомісії.

Оригінал новини – https://www.facebook.com/ecoparkosokorky/posts/1552583301607682