• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

День Довкілля 2021 в Екопарку Осокорки!

April 14, 2021

♻ В цьому році третя субота квітня припадає на 17-те число, і вся Україна відмічає День довкілля проведенням толок на природі. Ми не стоїмо осторонь і традиційно в цей день, починаючи з 2016-го року, проводимо велику весняну толоку 🧹 в Екопарку Осокорки.

Толоки ми організовуємо не тому, що “так потрібно”, або “всі проводять, і ми проводимо”. І беремо ми у них участь не тому, що ми зобов’язані це робити. Ми такі самі звичайні місцеві мешканці, як і всі інші. Ми любимо Екопарк Осокорки і регулярно його відвідуємо. Хто із собакою, хто під час ранкової пробіжки, хто із дітьми на вихідних тощо. І сміття на березі чи узбіччі дороги не додає позитивних емоцій.

🔰 В перспективі чистота в Екопарку Осокорки, особливо в прифронтальних частинах, має підтримуватися виключно силами майбутнього комунального балансоутримувача. Але наразі дуже багато залежить саме від пересічних відвідувачів Екопарку.

На заклик прийняти участь у толоці відгукнулося КП “Плесо”, вони беруть на себе прибирання північної і західної прибережно-захисних смуг озера Небреж. До прибирання засмічених ділянок біля вул. Колекторної, які аж ніяк не мають стосунку до Екопарку, спробуємо залучити комунальників із технікою. Зібране сміття, як завжди, вивезуть комунальні служби нашого району.

✅ Вивіз сміття відбудеться або у день проведення толоки, або дещо пізніше.

✅ Щодо організації і проведення толоки, то тут все відпрацьовано до дрібниць і буде, як завжди

❗ Мішки, рукавички і інструктаж (за потреби) можна буде отримати (із дотриманням карантинних вимог і соціальної дистанції) з 9:00 до 12:00 ранку внизу на плитах в кінці вул. С. Русової. Або вже далі, на розвилці перед лісом. (див. на плані “місце зустрічі 1” і “місце зустрічі 2”).

❗ Мішки із зібраним сміттям потрібно залишати вздовж основних доріг, якщо це можливо. Якщо ні, про розташування мішків потрібно повідомити організаторам, яких можна буде знайти в точках видачі рукавичок і іншого.

‼ Повідомити про зібрані мішки в стороні від основних доріг, позначених на плані, треба ОБОВ’ЯЗКОВО. Бо це є давня проблема із забутими мішками 😉

✅ Вивіз сміття розпочинаємо з 13:00 години.

До зустрічі на толоці! 🧹💪

Оригінал новини – https://www.facebook.com/ecoparkosokorky/posts/1547443122121700