• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Нові шпаківні для Екопарку

April 10, 2021

☀Цим прохолодним і сонячним суботнім ранком ми, нарешті, розвісили шпаківні. Взагалі то, від самого початку ми планували цікаву акцію із залучення людей, але через карантинні обмеження відклали її проведення до наступного сезону. І просто розвісили шпаківні своїми силами.

🌲🌳За Небрежем і вздовж Мартишіва розкинувся чималий ліс, але старих, і, тим більше, дуплистих дерев у нас не так багато, тож штучні дупла завжди доречні. Вони були у нас кількох типів — для птахів різних видів, із різними розмірами і смаками. З маленьким отвором – для дрібних, таких як синиці, підкоришники, мухоловки, горихвістки тощо. Із збільшеним — для шпаків, дроздів, дрібних сов і дятлів. Також повісили кілька дуплянок і більчатник.

🐦Шпаківні потрібні птахам не лише влітку для виведення пташенят. В них залюбки проводять морозні зимові ночі дрібні не перелітні птахи(причому набиваються туди по декілька), які влітку не роблять гнізда в дуплах і взагалі їх не відвідують. Тож і взимку шпаківні не будуть пустувати.
За всі ці роки ми розвісили вже більше сорока шпаківень, і зупинятися не збираємося. В планах також будиночки для кажанів(а вони всі є червонокнижними) і комах.

  

 —-

Цієї зими, нарешті, була достатня кількість опадів ❄🌧, і в лісі з’явилося чимало дрібних весняних озерець, краса неймовірна! А луки в повній мірі стали заплавними) Чудова нагода відвідати Екопарк Осокорки!

 


Оригінал новини – https://www.facebook.com/ecoparkosokorky/posts/1545575178975161