• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Великий інформаційний мітинг на пісках

April 03, 2021

🔴 Сьогодні, 3 квітня, відбувся Великий інформаційний мітинг на пісках . Загроза знищення озер і ціннісних територій Екопарку Осокорки змушує громаду об’єднуватися і боронити те, що справді вартісне.

Друзі, ми дякуємо кожному з вас за вашу участь і підтримку. Активна позиція кожного з вас показує, що громада буде відстоювати Екопарк до останнього! Ми не дамо ніякому забудовнику, ніяким зухвалим ділкам перетворити останню зелену зону району на чергове бетонне гетто!

🚫 Днями ТОВ Компанія Stolitsa Group і структури, які модерують їх зацікавленість в цих землях, запропонували тим, у кого є будівельне сміття, звозити його на територію Екопарку Осокорки. 25, 26 і 27 березня десятки вантажівок двадцятитонників повезли будівельне сміття для засипання озера Небреж. Завдяки активістам і небайдужій громаді вдалося зупинити це безумство. Була викликана поліція і представники СБУ, машини були заарештовані і відправлені на штрафмайданчики, а причетні особи зараз проходять по кримінальних справах.

❗️Будівництво на такій місцевості – на заплавних осокорківських луках можливе лише за умов засипання території 9-и метровим шаром піску і будівельного сміття. Це пряме знищення рекреаційної зони дарничан та природно заповідного фонду міста Києва.

Громада має цьому протистояти!

ГО «Екопарк Осокорки» і окремі активісти подали чергові позови до суду, проводиться робота з депутатами Київської Ради. Отримана пряма підтримка від Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України!

Територія Екопарку, яка підлягає заповіданню, враховує майже 500 га, 176 з яких зараз намагаються забудувати.

❌ Нам відомо, що забудовник лобіює підписання так званого меморандуму з високопосадовими особами, серед яких є Міністр МВС, Голова СБУ, Голова Національного Банку України. За допомогою цього меморандуму забудовник Столиця Груп розраховує оновити договори оренди ТОВ «Контактбудсервіс», яке забудовник перекупив і зареєстрував на офшорну компанію. До речі, сама ця офшорна компанія не фігурує в меморандумі і ніяких зобов’язань перед довірителями банку «Аркада» не несе.

ГО «Екопарк Осокорки» попереджає, що, у разі підписання цього меморандуму, буде відкрито одразу декілька кримінальних справ через Національне Антикорупційне Бюро, бо такий документ напряму протирічить низці законів України. Меморандум лише загострить існуючий конфлікт і переведе протистояння у нову фазу.

👥Поруч з нами на пісках проводили свій мітинг і інвестори забудовника. Покричали, помахали прапорами і розійшлися.

🚮 Прихильники Екопарку, добрі люди, залишилися на толоку. Взяли мусорні пакети, рукавички і прибрали від сміття простір біля озера, куди неодноразово прийдуть для прогулянки і відпочинку на природі від великого важкого міста. Мішки із зібраним сміттям з понеділка вивезуть відповідні комунальні служби.