• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Відкритий лист до Президента України

March 29, 2021

17 березня 2021 року відбулася спільна нарада керівників правоохоронних та інших державних органів з питань додержання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, протидії кримінальним правопорушенням проти довкілля.

У відеозверненні, записаному для спільної наради, Президент України наголосив на тому, що посилення боротьби з правопорушеннями у сфері охорони довкілля має бути одним з основних пріоритетів кримінальної політики.

За наслідками координаційної наради було видано Указ Президента України № 111/2021 / 2021-03-23 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 23 березня 2021 року «Про виклики і загрози національній безпеці України в екологічній сфері та першочергові заходи щодо їх нейтралізації»

Громадська Організація «Екопарк Осокорки» високо оцінила заяви Президента про пріоритетність захисту довкілля, збереження унікальних природних комплексів для майбутніх поколінь та покращення якості життя громадян вже сьогодні.

У відкритому листі-зверненні хочемо проінформувати Президента про те, що саме зараз, в час глобальних кліматичних викликів, коли перед Україною гостро постало питання наявності доступу до джерел чистої питної води, в місті Києві планується ЗНИЩЕННЯ найчистіших в місті озер, які є унікальним банком прісної води, знищення понад 200 гектарів водно-болотних угідь, луків та лісу.
Ми вимагаємо винесення даного питання на розгляд РНБО та просимо Президента взяти під особистий контроль і не допустити знищення унікального природного комплексу озер та заплавних луків київського лівобережжя.

Оригінал новини – https://www.facebook.com/ecoparkosokorky/posts/1536466123219400