• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

The Village – Яким може бути екопарк на Осокорках: активісти представили концепцію

March 03, 2021

Громадська організація «Екопарк Осокорки» пропонує облаштувати міський парк, який буде відділяти житлові масиви Осокорків від заповідних територій. Активісти разом із ландшафтними архітекторами студії «Земля» представили концепцію такого парку.


Зона для прогулянок вписана в ландшафт

Концепція передбачає створення відкритого простору із різними зонами для проведення дозвілля – дитячими майданчиками, пляжем, дерев’яними доріжками для прогулянок над водоймами, галявиною для барбекю та простором для кемпінгу.


Пляжна зона

Спортивні майданчики, згідно з концепцією, будуть інтегровані в природне середовище, між ними буде багато зелені.

Спортивні майданчики

Частину колектора, що виходить на поверхню, пропонують перетворити на «Дощовий парк», що буде являти собою систему очищення води.

Зони для відпочинку

Також на територія парку пропонують встановити вежі для спостереження за птахами (бьордвотчінгу). Принаймні одну з веж хочуть зробити з пандусом, щоб нею могли користуватися маломобільні групи.


Вежа для бьордвотчінгу

Поблизу озер Тягле та Небреж на Осокорках планували звести ЖК «Патріотика на озерах» – це 43 будинки заввишки від 24 поверхів.

У 2018 році між забудовником і місцевими мешканцями почався конфлікт: містяни були проти будівництва і хотіли облаштувати на озерах ландшафтний парк.

У січні 2019 року Київрада розірвала договір оренди земельних ділянок, які були виділені для будівництва житлового комплексу. Згодом ухвалили рішення про створення ландшафтного парку «Осокорківські луки», а потім – ландшафтного заказника біля озера Тягле.

У 2020 році банк «Аркада» та пов’язана з ними девелоперська компанія, що будувала ЖК «Патріотика на озерах», збанкрутіли, будівельні роботи зупинилися. У 2021 році стало відомо, що добудовувати житлові комплекси «Аркади» може будівельна компанія Stolitsa Group.

Оригінал новини – https://www.the-village.com.ua/village/city/city-news/308255-yakim-mozhe-buti-ekopark-na-osokorkah-aktivisti-predstavili-kontseptsiyu?fbclid=IwAR1rnPaBlBmLd0RInD7Qszviz-hNFNgUH-ID-g2qH2fpnXY7bERyvyHLXBI