• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

В гостях у пожежної частини №24 і захід із Червоним Хрестом

February 19, 2021

Друзі, ви знаєте, що таке Громадянське суспільство? І як це насправді класно брати активну участь у житті і долі власного міста!

«Формування громадянського суспільства» – цей термін згадується ледь не в кожному виступі будь-якого високопосадовця чи політика. На програми цього самого формування виділяються величезні бюджетні кошти. Існує безліч розроблених проєктів, мотиваційних заходів і багатий досвід іноземних держав.

На здивування самих чиновників і політиків трапляються випадки, коли Громада формується сама. Вмотивована бажанням брати активну участь у долі свого міста і любов’ю до нього.

Ось вам один із величезної кількості конкретних дій такої сформованої Громади.

Екопарк Осокорки і Дарницьке РУ ГУ ДСНС України у м. Києві – це вже кількарічна історія успішної співпраці. Коли мешканці району не просто очікують допомоги, а діють спільно, підтримують тих, хто денно і нічно стоїть на захисті їхньої безпеки і безпеки зелених територій міста.

Ось і цього разу – приїхали провідати наших славних пожежників, подарувати їм зроблений нашою Громадою календарі із зображенням ландшафтів, які ми спільними зусиллями захищаємо і рятуємо від пожеж.

Дізналися про потребу у відпрацюванні комплексу заходів, спрямованих на збереження життя та здоров’я потерпілого, що здійснюється до прибуття медичного працівника. Є потреба – знайдуться шляхи рішення! Адже ще одна чудова структура, з якою нас пов’язує багаторічна і плідна співпраця – це Загони швидкого реагування Червоного Хреста (про попередній захід із Червоним Хрестом див. тут)

Отже наші активісти ініціювали спільний захід для пожежників і медиків. Організували цей захід, домовившись зі всіма сторонами. Зробили його можливим, супроводжуючи транспортування волонтерів і обладнання із Червоного Хреста до пожежної частини і назад.

Виявляється сформована активна громада може не тільки співпрацювати із тим чи іншим органом влади і різними інституціями, а і сполучати їх між собою.

Велика подяка всім організаторам і учасникам!

Загони швидкого реагування Червоного Хреста України
Andrey Darmenko
Taras Logginov
Слава Вузлик
Дарницьке РУ ГУ ДСНС України у м. Києві
Головне управління ДСНС України у м.Києві
Наталья Коваленко 

 

Оригінал новини – https://www.facebook.com/ecoparkosokorky/posts/1509248122607867