• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Мер оголошує киянам… війну?

January 29, 2021

Адже саме під час війни у першу чергу руйнуються історичні зв’язки, можливість культурного розвитку, скасовується право вирішувати долю середовища, в якому живеш і нести за це відповідальність, стирається візія майбутнього і як результат знищується особистість.

Днями мер нашого міста Віталій Кличко підписав меморандум, складений виключно в інтересах нового забудовника, який під прикриттям завершення будівництва 2-х ЖК зазіхає на природні території, на яких Громада міста вже п’ятий рік вимагає створити Екопарк Осокорки! Ще й МВС задекларувало свій намір забезпечити здійснення цього злочину проти киян! В буремні 90-ті, здається, це називалося, «криша». Читайте самі, що наш очільник підписав і закликає це зробити усіх учасників меморандуму.

⚫️ Пункт 15.1 – про створення УСІЄЇ інфраструктури за рахунок міста на догоду забудовнику – Це саме такі формулювання так довго і наполегливо випрацьовувала КМДА?

⚫️ Пункт 15.6 – про гідронамив 3 млн.м.куб піску – Ви це серйозно? Це під цим мер поставив свій підпис від імені всіх мешканців міста? Розчистка території для намиву означає згребти бульдозерами все живе, вивезти родючий ґрунт у невідомому напрямку і все засипати піском на 6 м в висоту.

⚫️Пункт 17.6 – це за які такі заслуги пільгові ставки оренди землі Громади хоче мер віддати під забудову зеленої зони загального користування додатковими майже 2 млн. м2 багатоповерхівок на існуючу інфраструктуру і катастрофічний стан дорожнього руху у районі?

У меморандумі фігурує створення екопарку. Але що таке ЕКОПАРК – це природні ЗАХИСНІ території. І як Ви збираєтеся забезпечити їм природно-захисний режим, якщо на територію впритул до вже існуючих ЖК замість буферу – міського парку – маєте намір звести ті 2 млн. м2 житла? Пане мере, це дуже нефахово і така ж маніпуляція, як і “збільшення” озеленення міста з допомогою лавочок і доріжок у вже існуючих зелених зонах.

Чи розуміє пан мер, що він закладає підвалини для рейдерської атаки кишеньковими ГО із фейковими борцями за природу на інститути Громадянського суспільства? Це ж стара, як світ, схема всіх забудовників!

Шановні кияни, Ви із цим згодні?

Це меморандум сторін, ЗАЦІКАВЛЕНИХ у знищенні нашого міста.

На щастя, Громада міста у жодному її представницькому прояві не є підписантом цього сороміцького листа. Не тільки тому, що її інтереси у ньому абсолютно відсутні. Але і тому, що не може погодитися, що за її ж гроші її ж буде ошукано.
Але подумаймо, на що може перетворитися наше місто, якщо ці наміри здійсняться.

___
Оригінал посту – https://www.facebook.com/ecoparkosokorky/posts/1495321834000496