• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Схвалення Управліням екології КМДА нашого клопотання про створення нових заказників!

January 19, 2021

Друзі, вітаємо вас з нашою черговою спільною перемогою!

Висловлюємо щиру подяку Київській міській державній адміністрації і Управлінню екології та природних ресурсів, виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) за послідовну підтримку громади у намірі створення нашого з вами Екопарку Осокорки!

Всім вам відомо, що для завершення юридичного оформлення статусу територій, які входять в межі запланованого ландшафтного Екопарку Осокорки, необхідно забезпечити оголошення територій, які були в користуванні афілійованих до банку «Аркада» компаній, і території КП “Житлоінвестбуд-УКБ” заказниками місцевого значення.

Не так давно (https://www.facebook.com/ecoparkosokorky/posts/1457399557792724) ми подавали документи до Управління екології і природних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) на створення ландшафтних заказників на землях Аркади (за виключенням їх першої ділянки із Небрежем) і КП “Житлоінвестбуд-УКБ”.

Чому до ландшафтного заказника не включили ділянку із озером Небреж? Тому, що вона зазнала значного антропогенного впливу, межує із житловою забудовою і щодня (особливо в теплий сезон) відвідується величезною кількістю людей. Із огляду на це фахівці радять, задля забезпечення дійсного заповідного природоохоронного режиму на решті території, навколо озера Небреж створити буферну зону і облаштувати там міський парк із відповідною інфраструктурою (освітленням, доріжками, майданчиками тощо).

А вже всі заказники (“Озеро Тягле”, “Осокорківські луки”, “Осокорківські луки – 2”, “Осокорківські луки – 3”) мають бути об’єднані в один регіональний ландшафтний парк. Бо фактично вони є складовими частинами одного єдиного природного комплексу, і поділ на окремі заказники обумовлений виключно різними статусами складових ділянок.

І ось нещодавно ми отримали схвалення наших клопотань! Управління екології і природних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради КМДА листом від 30.12.2020 р. за № 077-5887 схвалило клопотання про створення заказників місцевого значення на землях, які до вересня 2020 р. знаходились в користуванні афілійованих до банку «Аркади» компаній, і на землях, які знаходяться в користуванні КП “Житлоінвестбуд-УКБ”.

Впевнені, що Київська міська рада вкотре продемонструє послідовність і, як і щодо попередніх заказників, які входять в межі Екопарку, одноголосно підтримає рішення про оголошення цих територій заказниками.

___
Оригінал новини – https://www.facebook.com/ecoparkosokorky/posts/1488153834717296