• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Коротке відео про реальний стан речей і плани щодо ПНО …

January 15, 2021

Щороку під новорічні чи Різдвяні свята ми підбиваємо підсумки і робимо висновки. А також сподіваємося, що новий рік принесе нам щось краще, ніж рік, що минув.

Але, часом, “під ялиночку” ми отримуємо не зовсім бажані подаруночки, а інколи навіть таке, від чого волосся стає дибки… Так само не надто приємний “подарунок” громада Осокорків отримала цього року у вигляді публічних новин про нові наміри чергового крупного київського девелопера – будівельної компанії “Столиця Груп”, взятися за добудову об’єктів збанкрутілого банку “Аркада”.

Але неприємність цієї ситуації не в тому, що хтось має намір врешті побудувати покинуті і недобудовані будинки в ЖК “Еврика” і ЖК “Патріотика”- тут якраз все нормально, і ми бажаємо їм в цьому успіхів. Прикрість в тому, що “Столиця Груп” вирішила наступити на ті ж граблі, що й “покійний” банк “Аркада”… Забудувати озера на Осокорках, саме ті озера, де має бути створено Екопарк “Осокорки”. З цією метою представники компанії “Столиця Груп” вже провели зустріч із групою довірителів збанкрутілого банку та виконробами, які були відповідальні за будівельні роботи в ЖК “Патріотика”.

Відео цієї зустрічі виклали самі довірителі, і воно розкриває нам багато цікавих подробиць по стану готовності чи не-готовності будинків, які залишив по собі банк “Аркада”: https://youtu.be/R6fI6NEbLyQ

Повне відео від учасників зустрічі: https://scontent-cdt1-1.xx.fbcdn.net/v/t66.36281-6/10000000_153029349921183_6188730786893763856_n.mp4?_nc_cat=110&ccb=2&_nc_sid=985c63&efg=eyJ2ZW5jb2RlX3RhZyI6Im9lcF9zZCJ9&_nc_ohc=TmxwO0uzT0UAX8QEt2L&_nc_ht=scontent-cdt1-1.xx&oh=528bf557bf947ccd2541e1acf9bb4351&oe=6009FA04

Для економії вашого часу даємо розшифровку цих майже 40-хвилинних відео, а головні фрагменти ми зібрали у коротке відео нижче. Таймінг взято з відео від довірителів.

Який стан готовності ЖК “Патріотика” на сьогодні?

▶️1. “11 будинків в різній ступені готовності – недобудовані та нездані”. (Загальна кількість будинків – 32); (на відео з 1:20-3:45с.)
– З соціальної незданої в експлуатацію інфраструктури 1 садок готовий на 80%, а також ще мало бути 2 школи і ще 1 садок. (це те, що потрібно буде добудовувати, якщо не новому забудовнику, то місту).
▶️2. з 15:25с. – Не введені в експлуатацію будинки: 26, 27, 32, 33, 34, 16, 22, 20, 21, 23, 19 (всього 11 будинків).
▶️3. з 17:30 с. – Будинок 28 – не будувався і не продавався (але там зроблений котлован). На його місці зараз запланований паркінг.
▶️4. 18:10 с. – Існуючий паркінг може бути збільшено до 7 поверхів (конструктивно це закладено в проект паркінгу).
▶️5. з 19:00 с. – мережі майже готові, але по Київенерго є проблеми.
П. Атукмаєв: “Будуть великі проблеми”… в Техумовах є вимоги по реконструкції ТЕЦ-5, і потрібно замінювати лінію ЛЕП через Дніпро. А також потрібно будувати з нуля нову підстанцію 110/10 кВт. (Це та підстанція, за яку йшли тривалі судові спори). (Від себе принагідно нагадаємо, що там є серйозні проектні помилки, і все потрібно робити з нуля).
▶️6. з 24:40 с. – На території “Патріотики” є три АТП без обладнання, і ще одне (четверте) повністю з обладнанням, але не підключене вже 4-й рік…
▶️7. Київавтодор виставив ТУ розширити вул. Колекторну до 4 смуг (це 1,5 км. дороги, нове будівництво).
▶️8. з 27:30 с. – Останні будівельні роботи проводилися в вересні-листопаді 2018 року.
▶️9. з 28:56 с. – Всі крани, які стоять на “Патріотиці”, стоять поруч з будинками, де ще потрібно робити монтажні роботи.
▶️10. з 29:58 с. – Має бути збудоване ще пожежне депо на 6 машин. Зараз там зроблено лише фундамент.
▶️11. з 31:00 с. – Частина території “Патріотики” на насипному (привозному) ґрунті. (це свідчитть, що вже не було зідки намивати гідронамивом). Рівень насипу – близько 5-6м.
▶️12. з 31:50 с. – Обговорення ситуації по ЖК “Патріотика на Озерах” (ПНО).
▶️13. з 32:20 с. – Інвестори “Патріотики” перебивають інвесторів ПНО і нагадують про будинок, який не був виставлений на продаж.
П. Атукмаєв: “Котлован відсипаний під будинок”.
– Щоб побудувати дім потрібно перепогодити генплан.
– Проектувальники (ДСК-1) вже спроектували цей будинок.
– Домовленості стосовно цього були досягнуті ще колишнім керівництвом “Аркади”.
– Для цього потрібно паралельно міському колектору зробити наземний паркінг на 1400 місць.
▶️14. з 35:20 с. – на території поруч з оз. Небреж є намитий пісок. На запитання представника “Столиця Груп”, чи пісок намито на проектну відмітку, П. Атукмаєв чітко дає відповідь – “Ні!” Ще потрібно досипати близько 3 м по всій території.
▶️15. з 36:00 с. – П. Атукмаєв: “по мікрорайону 2а потрібно все вирубати, лісочок все це… робити дуже хорошу інженерну підготовку… або намив, або насип”.
▶️16. з 37:00 с. – Віталій, представник довірителів ПНО:
– тут 90 гектар, 50 з яких займає озеро. Планувалося засипати і щоб воно було 40 га.
▶️17. з 37:30 – Представники виконробів і представники довірителів не можуть відповісти на запитання представника Столиця Груп – “А де Екопарк?” – і натомість сперечаються між собою, де ж починається Екопарк. (спойлер: Павло Атукмаєв таки вивчив вже і був найближче до правильної відповіді 🙂 Екопарк це вся територія довкола озер на південь від вул. Колекторної. Детальніше межі окреслені в Петиції №713).

Від себе додамо, що досить дивно бачити, що за три роки протистоянь противники Екопарку (інвестори ПНО) навіть не змогли вивчити таку базову річ – де ж має бути той Екопарк. )) і прочитати вихідний документ – Петицію про створення ландшафтного парку замість забудови на південь від вулиці Колекторної.

▶️18. з 39:05 с. – Обговорення, які роботи проводилися на ПНО:
– роботи проводилися по 5 будинках, в яких продавалися квартири.
– на 1 будинку виконано свайне поле повністю, ще на одному свайне поле виконано на 50%.
⏺Деякі найцікавіші моменти з зустрічі з представниками “Столиця Груп” інвестори ПНО вирішили вирізати з публічного відео… але вся інформація, що потрапляє в мережу, так чи інакше стає надбанням громадськості. 🙂
▶️Інвестори ПНО на цій зустрічі самі озвучили кількість проданих квартир: всього в п’яти будинках було продано 418 квартир. (Що приблизно дорівнює кількості квартир в двох будинках).
▶️За словами виконроба Аркади П. Атукмаєва пісок для ПНО “вже нема звідки мити” (з чим безапеляційно погоджуються і представники “Столиця Груп”). А також пан Атукмаєв заявляє, що “на ПНО по сєтям – алєс капут!”. Його колега додає, що “мережі тягнути потрібно 4 кілометри”.
▶️А на завершення, на пропозицію когось з числа інвесторів ЖК “Патріотика” поселити інвесторів ПНО в 28-му (ще не проданому) будинку на “Патріотиці” ті відповіли однозначним і протяжним “нєєєт!”.

Отже, що ми маємо в сухому підсумку? Судячи з того, що ми маємо зафіксований на відео чіткий факт, що представники ОА відмовляються від квартир у ЖК “Патріотика”, можна цілком припустити, що немає ніяких “знедолених сімей, яких клята київська влада вигнала на вулицю”. Адже людина, яка конче потребує житло, живе у нестерпних умовах у гуртожитку, як це весь час стверджується на всіх відео від довірителів банку, не буде наполягати на тому, щоб чекати ще невизначений час на квартиру лише заради того, щоб жити через дорогу. Натомість, є ненажерливі комерсанти, які лише хочуть заробляти “бабло” і яким начхати на інтереси громади. Є група осіб, які готові йти по головах і знищувати природні комплекси, які є символом Києва, десятками і сотнями гектарів, тому що їхнє життєве кредо: “Я хачу здЄсь жіть!” (як казав в стінах Київради один тітушковод і “професійний активіст” на зарплаті у “Аркади”, прізвище якого ми навіть не згадаємо вже).

Аналізуючи свіжий пост від Георгій Могильний з аналітикою по ПНО і можливій забудові Екопарку, мимоволі ловиш себе на думці, що місту (якщо воно займає позицію благодійника-рятівника) банально ДЕСЯТИКРАТНО вигідніше забути про схеми фінансування добудови ПНО як про страшний сон, а натомість купити кожному з вкладників ПНО вже готову квартиру в введених в експлуатацію будинках… а на решту розбити красивий міський парк довкола озера Небреж.

Посилання на пост Могильного: https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2879516578983703&id=100007761677947

Забудовнику ми би радили добре задуматися, чи варто влазити в цю дуже слизьку історію із ПНО… Тут стільки протиріч і проблем, що і за 10 років не розберешся. Численні судові позови, репутаційні ризики, протести дуже потужної в Києві Громади, та ще така історія протистоянь.. аж з 2007-го року, з якої забудовник не вийшов. Він так і поліг на цьому полі битви за життєвий простір громади.
❓Чи багато таких прикладів ви знаєте?
❓Чи варто в це вплутуватися??
❓Чи може варто звернути увагу не на 175 га підтоплюваних територій (з яких понад 75 га це глибокі озера), а на інші 247.5 га земель довкола Києва, які належать збанкрутілій “Аркаді”.

Або узагалі звернути свою увагу на недобудований KyivMall, який знаходиться поруч тут же на Осокорках через дорогу від ЖК “Патріотика”, доречі.

❓А владі міста Києва Віталій Кличко, Михайло Хорєв , Yaroslav Laguta , Свистунову Олександру Вікторовичу, Броневицькому Сергію Петровичу, Присяжнюку Василю Федоровичу треба ще раз добре замислитися, з ким вони хочуть іти в рік новий? З людьми, які безапеляційно відкидають на старті пропозицію збудувати для них “омріяне житло” (с)? з тими хто готовий йти по головах і знищувати…
❓Чи з громадою, яка вже 4-й рік поспіль, організовано і систематично відстоює право на достойне, безпечне і гідне для життя середовище, збереження символів міста, яка гуртує довкола себе і створює нові якісні сенси для міста, для громади. З ким Ви, пане Кличко – мер?

 

___
Оригінал посту –https://www.facebook.com/ecoparkosokorky/posts/1495321834000496