• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Наш календар на 2021 рік

December 23, 2020

Друзі, ми знаємо, наскільки Ви любите наші осокорківські озера. Ми також знаємо, якими серйозними наразі є виклики перед всіма нами щодо збереження кожної крапельки прісної води, кожного кубічного сантиметру. Ми із Вами несемо відповідальність за те, що питимуть, чим дихатимуть, як житимуть наші діти.

Вчені б’ють на сполох: якщо вже сьогодні не почати діяти, до 2050 року наш могутній Дніпро втратить до 50% об’єму води. Таке екологічне лихо вплине і на якість життя у столиці.

І це не дивно, адже ще якихось пару десятиліть тому ціла мережа рік і річечок, озер і просторих заплав на території міста живили нашу водну артерію – все Лівобережжя було суцільною зеленою зоною, найцінніша з точки зору довкілля якої була її водно-болотна складова.

Близько 600 га зеленого самобутнього ландшафту – частина «зеленого поясу» нашого міста, його «зелених легень» – це все, що залишилося, і це все, що ми, кияни, зможемо передати нашим дітям. Так, зможемо передати, якщо зможемо їх зберегти.

Ми, сьогоднішні, і влітку і восени, і морозною зимою і навесні біжимо, йдемо, летимо на крилах до наших водних перлин – озера Небреж, Мартишів, Тягле і менших водойм. Ми там і рибалимо, і катаємося на каяках, і купаємося, і засмагаємо, і на ковзанах катаємося, і крижані каруселі робимо, і тваринками з птахами милуємося.

Ми приходимо до води за спокоєм, відпочинком, естетичною насолодою, пригодами. Звісно, кожного із нас цікавить, наскільки чистою є вода в озерах. Адже ми приводимо сюди своїх дітей. Наскільки цінними є ці водойми для людини, для екосистеми міста, для наступних поколінь?
Щоб не гадати, ми вирішили це з’ясувати напевне – вчені Академії наук України за результатами досліджень води і навколоводної території дали відповіді на всі наші запитання.

То що, кияни, Ваші діти гідні того, щоб отримати від Вас у спадок такий зелено-блакитний скарб?!Наразі саме Ви – Громада Києва – є власниками цього природного дива у нашому місті. Не чиновники, не забудовники, а саме ми з Вами.  Ми робимо все можливе і неможливе, щоб наші озера і луки, ліс і річечки на південних Осокорках ще тисячі років радували всі наступні покоління киян. А Ви?

Долучайтеся до руху по збереженню осокорківських лук і озер. Нам потрібні кошти для наших заходів. І Ви можете нас підтримати: за кожен благодійний внесок на суму понад 300 грн. ми подаруємо Вам маленьке диво, яке Ви бачите на фото. Так-так, це ВАШ КИЇВ, любі кияни!

Ми виготовили наш календар із думкою про кожного із Вас, про наше місто, про його майбутнє.
Кожна сторінка щомісяця буде Вас надити, гукати, манити, тягнути, запрошувати і зваблювати на осокорківські озера! Кинувши лише один погляд на наші красоти, Ви знатимете, де проведете зустріч із друзями, побачення із коханою, відпочинок із родиною. А прочитавши маленькі цікавинки і знаменні дати на сторінці кожного місяця, ще зможете і похизуватися своєю обізнаністю.

Календар можна отримати як винагороду або подарунок за активну підтримку Екопарку Осокорки. Формат видання 594 х 420 мм (А2), 13 сторінок + обкладинка.
Детальні умови отримання описані тут.

Для отримання календаря надішліть нам на e-mail ecopark.osokorky@gmail.com.com або у приватне повідомлення ваш номер телефону, ПІБ, номер найближчого до вас відділення Нової пошти та суму вашого благодійного внеску з квитанцією або скріном.

В календарі використані роботи фотографів Дениса Хравонського, Ігоря Червоненка, Ігоря Ноги, Михайла Виноградського, Стаса Мухіна, Наталії Колісніченко.

Дизайн – Леван Чиковані
Ідея – Ольга Паржицька

Цей календар виданий в межах ініціативи з розвитку екологічної політики і адвокації в Україні, що здійснюється Міжнародним фондом “Відродження” за фінансової підтримки Швеції.

Думки, висновки чи рекомендації належать авторам/авторкам цього календаря і не обов’язково відображають погляд Уряду Швеції. Відповідальність за зміст несе виключно ГО «Екопарк Осокорки».

 

Оригінал новини – https://www.facebook.com/ecoparkosokorky/posts/1468902306642449