• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Підсумки по толоці до Всесвітнього дня прибирання 19-го вересня 2020 року!

September 20, 2020

Ну що, друзі, підведемо підсумки по нашій мега ТОЛОЦІ до Всесвітнього дня прибирання 19-го вересня 2020 року!

За самими скромними підрахунками у толоці взяли участь цього разу близько 400 «мурах» і «мурашечок», які за 3 години старанно причепурили понад 65 га суходолу + прибережну смугу наших озер + брутальну ділянку зі сторони вул. Григоренка.

По закінченні самі витривалі «мураші» аж до 19 години вантажили і вивозили сміття.

Цього разу дійшли руки навіть до дуже капосних куп і ям. А всього наш Екопарк із превеликим задоволенням розлучився із понад 50 м3 або близько 20 тон сміття. До толоки долучилися у той чи інший спосіб 10 різних об’єднань, осередків, організацій.

Ми дякуємо всім сусідам Екопарку, і тим киянам, які рано вранці приїхали із віддалених вулиць і навіть із інших районів міста! Коли ви йшли майже безперервним потоком – це було просто круто! А для нас це свідоцтво, наскільки наш Екопарк відомий і любимий містянами!

Ми дякуємо комунальним службам міста, які традиційно підтримують нас у нашій ініціативі.
Цього разу зокрема дякуємо КП УЗН Дарницького району м. Києва, Людмилі Філінській і Ніні Сердюковій, всім працівникам, які вийшли на толоку із своїм керівництвом у вихідний день. Ми дякуємо за наданий інвентар і транспорт для вивозу, а також за рослини для нашого арт-об’єкту. Особливо дякуємо Вашому стійкому водієві Станіславові, який був із нами до самого кінця і зробив аж три ходки вщент навантаженим трактором.

Ми були раді вітати на нашій толоці голову «Київзеленбуду» Олексія Короля. І принагідно в чергове дякуємо панові Королю і депутатам діючої Міськради не тільки за безпосередню участь у толоці, а і за послідовну підтримку проекту створення Екопарку Осокорки, допомогу в створенні заказників «Озеро Тягле» і «Осокорківські луки» і майбутнього заказника «Історичні заплави лівобережного Києва» і «Високий луг», плідну співпрацю у створенні першої лінії міського парку – парку «Міжозерний» і всієї частини міського парку на площі 90 га.

Ми дякуємо всім командам ВО “Свобода”, які традиційно приходять до нас на толоки і вже гарно орієнтуються по всіх ділянках. Дякуємо команді Володимира Бохняка, Ігоря Мірошниченка і усім-усім свободівцям і їхнім родинам, які до нас долучилися!

Ми дякуємо пану Васильчук Вадиму з Голосу і його життєрадісній команді, яка активно включилася в прибирання! Раді, що Ви долучилися!  Ми дякуємо пану Денису Черкашину за постійну підтримку і словом, і ділом Екопарка Осокорки.

Ми дякуємо Європейській Солідарністі Дарницького району і її голові Михайлу Софілканичу за надану фінансову підтримку і потужну команду учасників толоки. А також за те цікаве, живе і дуже активне спілкування із вашою командою про наш Екопарк.

Ми дякуємо команді політичної партії Екологічна Альтернатива за те, що взялася за прибирання дуже засміченої ділянки на Григоренко, яка нам дісталася від забудовника і розмножилася через відсутність сміттєвих контейнерів поблизу. За вже наявною домовленістю із комунальними службами міста за допомогою техніки ми крок за кроком будемо приводити цю територію до ладу. Тож запрошуємо долучатися до цього процесу і надалі.

Ми дякуємо команді ГО «Мережа захисту національних інтересів «А Н Т С»  і принагідно ще раз дякуємо панові Остапові Єднакові за підтримку ідеї створення Екопарку Осокорки у час його головування у екологічній комісії ВР.

Ми дякуємо Сергію Василюку, лідеру гурту “Тінь Сонця” за традиційну підтримку наших акцій, участь у толоці і цікаві стріми про подію.

Ми дякуємо проект “Резиденція думок” і зокрема Юлі Абрамовій за чудову і глибоку ідею арт-об’єкту, а також всім, хто долучився до її розвитку і втілення.

Ми дякуємо піцерії «Піцца-ветерано», яка у такий смачний і дуже доречний після роботи на свіжому повітрі спосіб долучилася до нашої толоки.

Ми дякуємо всім дорослим і малечі, які проявили свої мистецькі здібності і розмалювали для нас 100 мішків, які так всіх нас порадували.

А тих, хто відгукнувся на наше запрошення, але із тих чи інших причин не змогли взяти участь, чекаємо на наступній толоці і інших наших заходах – Екопарк Осокорки радо вітає кожного, кому не байдуже довкілля, не байдужий Київ, не байдужі кияни – не байдужа Україна!

Дякуємо тим, хто підійшов до наших активістів і запропонував свою допомогу і підтримку на майбутнє.

І окремо для тих, хто закидає учасникам ТОЛОКИ і особливо різним об’єднанням, мовляв, піаряться.

Знаєте, якщо кількагодинне копирсання у кущах, тягання мішків зі сміттям, щасливі обличчя потому від краси і чистоти навколо – це для вас піар, то це найкорисніший і найприємніший піар.

А Екопарк Осокорки відкритий для КОЖНОГО, хто ступає на його територію із доброю справою, добрими намірами. А справ у нас із вами ще ой як багато! ☺


Оригінал новини – https://www.facebook.com/ecoparkosokorky/posts/1390501317815882