• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Анос рейду на день відкриття полювання

July 31, 2020

Незабаром, 8-го серпня о 18:00, розпочинається сезон полювання на дику качку.

На озері Тягле і прилеглому озері В’язки, які входять в межі міста, на жаль, з’являться мисливці-браконьєри.

Це є порушенням закону, адже полювання ближче ніж за 200м. до населених пунктів суворо заборонено.

Обтяжливою обставиною є також те,що територія вказаних озер входить в ландшафтні заказники “Озеро Тягле” і “Осокорківські луки”.

Слід зазначити, що територія на південно-схід від Києва ще з радянських часів входить в межі мисливського господарства “Київське”. І мисливці систематично порушують кордони ділянки. Наразі ми працюємо над тим, щоб змінити межі господарства і виключити ділянку від меж Києва і до каналу БСА включно. Сподіваємося, що в наступному сезоні в південно-східних околицях Києва полювання в принципі буде заборонене.

Південний і західний береги озера Тягле поросли деревами, місцями є значні площі очеретяних плавнів, які переходять у вологі заплавні луки. Фауна озера, як і вся екосистема Екопарку Осокорки, надзвичайно багата. Особливе біорізноманіття зустрічається серед водних і коловодних птахів, які і приваблюють мисливців-браконьєрів.

За останні роки житлова забудова впритул наблизилася до системи Осокорківських озер, рекреаційне значення цих місць виросло в рази і кількість відпочиваючих стрімко збільшується з кожним сезоном. Особливо багато їх на вихідних – люди бігають, цілими сім’ями катаються на велосипедах, гуляють із собаками, рибалять, просто гуляють і дихають свіжим повітрям, тощо.
Крім того, що полювання в межах міста апріорі незаконне, мисливці на Тяглому і в околицях створюють реальну небезпеку для людей. Також слід сказати, у нас є і “особисті” причини боротися із незаконним полюванням. Ми, активісти Екопарку Осокорки, приклали дуже великі зусилля для створення ландшафтних заказників “Озеро Тягле” (балансоутримувач – КП “Плесо”) і “Осокорківські луки”(балансоутримувач – КП “Київзеленбуд”) і зараз, по мірі можливостей, опікуємося цією територією. І ми не можемо спокійно дивитися на ситуацію із полюванням!

В минулих роках при виявленні мисливців ми просто викликали Національну поліцію. Але реагування на ці факти не було ефективним. Перш за все це зумовлено принциповою неефективністю самого підходу до вирішення цієї проблеми. Враховуючи значну площу Тяглого і околиць, не буде патрульний поліцейський шукати в очереті мисливця, про якого повідомили по телефону.

Тому в цьому році ми запланували силами активістів Екопарку Осокорки організувати кілька рейдів для боротьби із незаконним полюванням. До рейдів ми плануємо залучити ВГО “Сокіл”, представників Муніципальної варти, Національної поліції і єгеря мисливського господарства “Київське”. Відповідні листи до державних органів були відправлені.

Дата проведення рейду – 8-ме серпня (субота), час – з 16:00 і до приблизно 20-ї години. Якщо є бажання долучитися, пишіть в особисті.

Лише спільними зусиллями ми зможемо покласти край цій ганебній практиці!

—-

Оригінал новини – https://www.facebook.com/ecoparkosokorky/posts/1344936779039003