• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Відмова у поновленні договорів оренди ТОВ”Контактбудсервіс”

July 09, 2020

Вчора 7 липня постійна комісія Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування одноголосно проголосувала рішенням про відмову у поновленні договорів оренди ТОВ”Контактбудсервіс”.

Це офіційно-“сухе” формулювання з чіткими юридичними обгрунтуваннями і підставами, означає, що забудовник має забиратися геть з озер і луків.

Нарешті це сталося.

Насамперед, подякуємо непохитним й цілеспрямованим свободівцям, особисто Володимиру Бохняку, Назаренку Володимиру , Ігорю Мірошніченку, Юрію Сиротюку, за підготовку й подання проголосованих проектів рішень. За багаторічну дієву й постійну підтримку, за дружнє плече поруч.

Дякуємо вам!

Громада також щиро вдячна всьому депутатському корпусу, окремо депутатам, що є членами цієї комісії і особисто голові, пану Олександру Міщенко, за розуміння важливості прийняття цих рішень, за ретельне вивчення суті питань, за неупередженність, за сміливість виправляти прикрі помилки, тих самих “папередников”. Дякуємо за волю брати на себе відповідальність і приймати рішення на користь містян.

Ми наближаємось до остаточного звільнення землі, що є комунальною власністю міста, тобто власністю громади Києва, від горе-орендаря ( що перебуває, до відома, вже третій рік в процедурі банкрутства), який не має жодних законних зачіпок і юридичних підстав, щоб залишитися орендарем, а насправді продовжувати тероризувати і шантажувати, як місцеву громаду , так і місто в цілому. Досить.

Ми також зробили ще один крок до втілення в життя, остаточної кінцевої мети, яку громада плекала десятиліттями і остаточно сформулювала підтримавши Петицію №713 і всі ці роки вперто працювала задля повноцінної реалізації проекту створення великого ландшафтного парку на південних Осокорках.

Громада згуртувавшись, зберігла і захистила цей останній прихисток всього живого в районі, оази, що дає можливість мати нам ковток чистого повітря, слухати спів пташок, милуватися неймовірними духм’яними квітучими килимами заплавних луків, занурюватися в чисті наповненні джерельною водою озера і все це – в пішій доступності не покидаючі межі міста, в притул до вже дійсно вщент забудованого району.

Надпотрібність створення на цих ділянках великого ландшафтного парку, щоденно доводять тисячі людей, що відпочивають тут, не дивлячись на повну відсутність будь-якої, паркової інфраструктури.

І саме люди і є величезною позитивною рушійною силою, бо розуміння, що ми особисто відповідальні за наповнення навколишнього життєвого простору , в якому будемо жити ми, наші батьки, діти й онуки, залежить від нас.

Разом нам все вдасться!