• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Відкрите звернення до АК “Київводоканал” щодо благоустрою прилеглої до БСА території

May 26, 2020

ПрАТ “АК “Київводоканал” в рамках реалізації проєкту модернізації Бортницької станції аерації за гроші Японського агентство міжнародного співробітництва (JICA), розпочинає тендер щодо вибору генпідрядної організації.

Було б дуже здорово, якби в процесі модернізації БСА також був би виконаний, нехай і мінімальний, благоустрій прилеглої території. Зовсім поруч знаходяться ландшафтні заказники “Осокорківські луки” і “Озеро Тягле”, і нам це не байдуже.

Тому ми звернулися до керівництва Київводоканалу із пропозицією благоустрою прилеглої території.

А як місцеві мешканці ми щиро вдячні за початок модернізації станції аерації. Нехай зараз БСА смердить досить рідко, але все одно це трапляється.

Мабуть, ще більш важливим є і те, що в процесі модернізації станції рівень очищення стічних вод має бути підвищеним. Вода із міської каналізації, очищена на БСА, через канал потрапляє в Дніпро(в р-ні 1-го шлюзу), і тому це дуже важливо.

———————————-

Шановний Дмитре Юрійовичу!

Громада мешканців Дарницького району і зокрема Громадська Організація «Екопарк Осокорки» висловлює Вам вдячність за вирішення питання з реконструкцією Бортницької станції аерації (БСА).

Останнім часом техногенний вплив різних промислових підприємств, розташованих в Дарницькому районі, а також бездумна хаотична забудова суттєво вплинули на рівень забруднення повітря і води, що вкрай негативним чином позначається на фізичному і психологічному здоров’ї мешканців. І тому Ваші зусилля, скеровані на модернізацію очисних споруд у нашому місті, справді дуже важливі і є прикладом впровадження політики розумної урбаністики в нашому місті.

Зі свого боку, усвідомлюючи рівень потенційних екологічних загроз, перед якими постало місто, наша громада вже кілька років поспіль бореться за збереження зеленої зони довкола озер Небреж, Мартишів, Тягле і створення на цій місцевості повноцінного ландшафтного парку. Ще в кінці 2015 року була подана відповідна петиція, яку підписали більше 11 тис. людей. За цей час, завдяки зусиллям громади, офіційний статус заказника отримали дві частини цієї території – «Осокорківські луки» і «Озеро Тягле», території яких розташовані поруч із БСА.

Ця місцевість – надзвичайний природний комплекс озер з квітучими заплавними луками, що стали «острівком порятунку» для цінних червонокнижних видів тварин і рослин. Водойми озер Небреж, Тягле, Мартишів, а разом з ними і магістральний канал БСА є ареалами проживання і гніздування багатьох видів птахів, зокрема і тих, що занесені до Червоної книги України.

У зв’язку з тим, що лише минулого року ці території були оголошені заказниками, ми, взявши до уваги план реконструкції Бортницької станції аерації, просимо Вашого сприяння у приведенні до ладу прилеглої до БСА території, а також включити в перелік об’єктів для модернізації дощовий колектор, що межує з заказником «Осокорківські луки». Зі свого боку, ми можемо поділитися власним баченням і ідеями, як зробити дощовий колектор функціональним і екологічно-дружнім.

Будемо вдячні за допомогу і сприяння.

З повагою,
Актив ГО «Екопарк Осокорки»

 

—-

Оригінал новини – https://www.facebook.com/ecoparkosokorky/posts/1289081757957839