• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Cтосовно проекту нового Генерального плану

December 25, 2019

Друзі, упродовж останніх двох тижнів ви часто запитуєте про наше ставлення до проекту нового Генерального Плану столиці.

Як і ви, ми уважно прислухаємося до думки експертів в містобудуванні та очікуємо на публікацію Генплану та початку громадських обговорень.

Наша позиція була і буде незмінною, вона закріплена в Петиції №713, яку підтримав депутатський корпус Київради і яку підтримала громада своїми голосами – понад 11000 голосів (https://petition.kyivcity.gov.ua/petition/?pid=713)
Але ми хочемо тезово ще раз наголосити і нагадати усім, за що ми стоїмо і які вимоги ми ставили, ставимо і будемо ставити до міської влади при розробці нового Генплану, бо те що ми побачили на брошурках з нещодавньої презентації, зовсім не в’яжеться із концепцією Екопарку та всією боротьбою Громади Осокорків упродовж минулих чотирьох років.

1. Загалом, у нас є більше запитань аніж відповідей.. Ми, як і вся численна громада міста Києва, очікуємо на офіційне оприлюднення проекту Генерального плану.

2. Ми вкотре висловлюємо рішуче заперечення проти планів будь-якого будівництва на берегах озер південніше вулиці Колекторної в Дарницькому районі і будь-якої забудови унікальних заливних лугів. Нам не потрібен “інший проект забудови від іншого забудовника”.. нам потрібен Екопарк!

3. Ми вітаємо розширення меж міста до каналу БСА і закликаємо очільників міста розширити межі заказника “Осокорівські луки” до нових меж міста – до каналу БСА із включенням самого каналу в склад заказника. Необхідно виписати охоронні зобов’язання по каналу оскільки він є надзвичайно важливим для мігруючих видів птахів, собливо в зимовий період – це місце зимівлі тисяч і тисяч птахів, серед яких є чимало червонокнижних видів.

4. Ми закликаємо місто утриматись від планів продовження вулиць Григоренка та Русової вглиб Екопарку. (Ці плани знищать повністю всі намагання громади відстояти залишки живої природи).

5. Ми також закликаємо розглянути альтернативні способи облаштування кільцевої дороги (продовження вул. ак. Заболотного) і не прокладати її через Осокорківські луги. І в жодному разі – не будувати таку дорогу наземною, крайнім варіантом може бути спорудження тунелю, який би унеможливив завдання шкоди екосистемі.

6. Ми очікуємо від депутатського корпусу та очільників міста рішучого та остаточного розірвання договорів оренди із збанкрутілим орендарем ТОВ Контактбудсервіс та подальшого заповідання територій на південь від вул. Колекторної.

7. Ми також очікуємо оголошення парковою зоною територію довкола найчистішого в Києві озера Небреж, з метою створення там великої рекреаційної зони для усіх мешканців Дарницького району та міста.

Ми закликаємо усіх громадських активістів Києва та усіх мешканців Дарницького району не стояти осторонь громадських обговорень проекту Генплану столиці. Це надзвичайно важливий етап, на якому громада повинна сказати своє рішуче слово. Слідкуйте за новинами!

 

Оригінал посту – https://www.facebook.com/ecoparkosokorky/posts/1150423041823712