• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Масовий збір півників на продаж в Екопарку Осокорки

May 19, 2019

Друзі, на луках #ЕкопаркуОсокорки зацвітають червонокнижні квіти півники сибірські і півники болотні. Це одночасно і радість для кожної цивілізованої людини і горе! Чому горе? Бо знаходиться надто багато особин людського роду, які вважають, що природа то виключно для них породила, які живуть за принципом “не дай нічого, але забери все”. Горе, бо ти йдеш у гарному настрої, щоб помилуватися природою, відпочити душею і тілом, а тобі замість цього доводиться вступати у двобій із особинами, які починають тебе принижувати, погрожувати, обматюковувати. Бо цій особі, бач, начхати на те, що квітка на лузі – радість для тисяч людей і домівка і харч для сотень тисяч комах, птахів і тварин. Їй, тій особі, головне вгамувати свій запит на дармовщинку.
Ми вже пережили із Вами період масових любителів “котиків”, які обносили кущі і дерева верболозу, як саранча, ламаючи великі гілки, навантажуючі зрізаними гілками повні автівки, а бо і просто наламуючи собі пучки під девізов “я ж одна такая умная!”. Тепер наступне випробування для наших луків – ПІВНИКИ СИБІРСЬКІ І ПІВНИКИ БОЛОТНІ, ЛЮПИНИ.

БУДЬ ЛАСКА, НЕ ЛІНУЙТЕСЯ, НЕ БІЙТЕСЯ, ПІДХОДЬТЕ І ПРОГАНЯЙТЕ ТИХ НЕЛЮДІВ, ВИКЛИКАЙТЕ ПОЛІЦІЮ!

НАГАДУЮ, ЩО У КВІТНІ 2019 РОКУ КИЇВСЬКА МІСКРАДА ПРИЙНЯЛА РІШЕННЯ ПРО ОГОЛОШЕННЯ ТЕРИТОРІЇ ЗА ОЗЕРАМИ НЕБРЕЖ, ТЯГЛЕ І МАРТИШІВ ЗАКАЗНИКОМ “ОСОКОРКІВСЬКІ ЛУКИ”

ТАКОЖ НАГАДУЮ, ЩО ЗА ЗНИЩЕННЯ ЧЕРВОНОКНИЖНИХ ПІВНИКІВ СИБІРСЬКИХ НАКЛАДАЄТЬСЯ ШТАФ (чит. лист із роз’ясненням від екологічної інспекції м.Києва), а штрафи на території заказника подвоюються!
Родздруковуйте цей лист і показуйте всім охочим нищити красу нашого екопарку!

Оригінал посту – https://www.facebook.com/groups/OsokorkyWetlandPark/permalink/2252779911483634/