• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Cудове засідання про скасування ДПТ «Осокорки»

February 12, 2019

Фракція Київради “Київська команда” від самого початку підтримує рух за реалізацію Петиції №713 по створенню Екопарку Осокорки, і неодноразово нам допомагали і продовжують допомагати. Депутатом Київради від Київської команди Ганною Сандаловою було подано судовий позов в Окружний Адміністративний суд міста Києва про визнання протиправним та скасування рішення Київської міської ради від 27 листопада 2009 р. №695/2764 «Про затвердження детального плану території району Осокорки у Дарницькому адміністративному районі м. Києва»

Саме через механізм детального плану території забудовники у тісній співпраці з чиновниками попередньої влади часів Чернівецького умовно легалізують будівлі, які не повинні споруджуватись у місті згідно Генерального плану, а також будівельних норм, стандартів і правил.

Детальний план території – це містобудівна документація, що визначає планувальну організацію та розвиток території. Забудовник не може отримати земельну ділянку для будівництва, поки для цієї території не розроблять детальний план території.

Міністерство регіонального розвитку та будівництва у листі від 01.09.2016 №7/14-10899 роз’яснило, що містобудівне законодавство передбачає субординацію різних видів містобудівної документації та взаємне узгодження їх проектних рішень, а тому проектні рішення детального плану території в межах населеного пункту НЕ МОЖУТЬ СУПЕРЕЧИТИ Генеральному плану цього населеного пункту.

Відповідно до чинного Генерального плану міста Києва до 2020 року в частині «Озеленені та рекреаційні зони» на території між озерами Небреж, Тягле, Мартишів передбачено створення великої паркової зони загального користування.
Очевидна невідповідність ДПТ Осокорки Генеральному плану є підставою стверджувати, що при прийнятті оскаржуваного рішення Київською міською радою було порушено статті 1, 10, 12, 13 Закону України «Про планування і забудову територій», пункти 2.3.10, 2.3.15 Правил забудови міста Києва, затверджених рішенням Київради від 27.01.05 №11/2587, пункт 4 рішення Київської міської ради від 15.04.2004 №158/1368 «Про затвердження Програми розроблення містобудівної документації в м. Києві на період 2004-2006 рр».

Також яскравим підтвердженням лобіювання колишніми київськими чиновниками незаконних інтересів забудовника південних Осокорків є стенограма пленарного засідання Київради від 26.11.2009, у якій зафіксовано, що оскаржуване рішення прийняте о 02-47 ночі, доповіді з цього питання порядку денного не було, а проект рішення приймався без обговорення. Самого проекту рішення присутні депутати не бачили, їм його не роздали і його вони не вивчали.

Банк-забудовник «АРКАДА» зі свого боку також чудово знає про незаконність прийнятого ДПТ Осокорки та цілком усвідомлює наслідки скасування у судовому порядку відповідного рішення Київради на будь-якому етапі будівництва. Та незважаючи на це, банк-забудовник «АРКАДА» все одно намагається продавати квартири в житловому масиві «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ», наражаючи інвесторів на небезпеку втрати ними вкладених коштів. Очевидно, що така стратегія спрямована на свідоме використання інвесторів в якості «живого щита» для просування своїх інтересів у частині незаконної житлової забудови південних Осокорків.

Запрошуємо всіх прихильників Екопарку Осокорки взяти участь судовому засіданні!