• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

28.11.2018, 9.30. Акція на підтримку голосування в Київраді щодо Екопарку Осокорки

November 26, 2018

29 листопада 2018 року на VІІ сесії Київської міської ради VIII скликання буде розглядатись проект рішення №08/231-4204/ПР від 22.11.2018 про розірвання договорів оренди земельних ділянок на південних Осокорках, укладених у 2005 році між Київською міською радою та ТОВ «Контактбудсервіс». З проектом рішення можна ознайомитись за посиланням: https://www.facebook.com/ecoparkosokorky/posts/881242135408472.

Громада міста Києва та зокрема Дарницького району збирається 29 листопада 2018 року о 9.30 під Київською міською радою, щоб закликати депутатів проголосувати ЗА даний проект рішення, що має стати якісно новим етапом багаторічної запеклої боротьби киян ПРОТИ знищення екосистеми південних Осокорків та ЗА створення тут Екопарку Осокорки. Підтримка цього рішення вирішить багато важливих та складних питань міського життя, що описані нижче, та, без перебільшень, стане історичним кроком на шляху наближення Києва до європейських стандартів організації міського середовища.

Наслідки голосування ЗА вказаний проект рішення:
1. Місто зможе отримати унікальну комбіновану зелену територію та стане в один ряд з найпрогресивнішими мегаполісами світу в сфері збереження природного середовища. Майбутній природний парк на південних Осокорках – це забезпечення якісно вищого рівня фізичного, психологічного та інтелектуального відпочинку киян та гостей столиці.
2. Буде збережено та покращено екологічний стан Дарницького району, обтяженого Бортницькою станцієї аерації, сміттєспалювальним заводом, цілим рядом інших промислових підприємств, міжнародним транспортним коридором, що проходить проспектом Бажана, та найщільнішою у місті житловою забудовою.
3. Безпосередньо у місті з’явиться прикладна освітня база для дітей, юнацтва, студентів та вчених, які займаються природничими науками. Створення Екопарку Осокорки відповідно до запропонованої концепції надасть поштовх суттєвому покращенню екологічної грамотності та здорового способу життя киян. З концепцією Екопарку Осокорки можна ознайомитись за посиланням: https://www.facebook.com/ecoparkosokorky/posts/844835512382468

Наслідки неголосування або голосування ПРОТИ вказаного проекту рішення:
1. У разі повномасштабного продажу квартир постраждає дуже багато інвесторів, оскільки містобудівна документація на земельні ділянки наразі оскаржується в суді і є суттєві підстави для її скасування. Влада міста буде змущена вирішувати проблеми постраждалих інвесторів, кількість яких буде значно більшою, ніж у сумнозвісній афері «Еліта-Центр».
2. Суттєве зростання протистояння між громадою та забудовником, що рано чи пізно призведе до трагічних наслідків та значно погіршить репутацію владних інститутів Києва, які нестимуть за це моральну та політичну відповідальність.
3. Остаточне наближення колапсу соціальної та транспортної інфраструктури Дарницького району, що вже сьогодні функціонують на межі своїх можливостей.
4. Безповоротна втрата рекреаційного потенціалу осокорківських озер – купатися у них буде неможливо, як це вже сталося з усіма іншими забудованими озерами Дарницького району.
5. Сотні тисяч мешканців Осокорків-Позняків будуть позбавлені будь-яких повноцінних зелених та паркових зон.

Приходьте на акцію! Разом зробимо крок вперед у розвитку Києва! Не допустимо, щоб киян та дарничан позбавляли можливості спілкування з природою.