• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Проект рішення №08/231-4204/ПР від 22.11.2018 про розірвання договорів оренди земельних ділянок

November 25, 2018

Злагоджена діяльність громадської організації «ЕКОПАРК ОСОКОРКИ», її союзників та численних активістів, спрямована на захист суспільних інтересів громади міста Києва, продовжує приносити суттєві результати.

У п’ятницю 23 листопада 2018 року з’явилася інформація, яка дає підстави вважати, що Київська міська влада розуміє всю серйозність наслідків, які спричинить забудова південних Осокорків, та нарешті зробила реальні кроки у напрямку припинення незаконного будівництва.

Зокрема на офіційному веб-сайті Київської міської ради було розміщено проект рішення №08/231-4204/ПР від 22.11.2018 про розірвання договорів оренди земельних ділянок, укладених у 2005 році між Київською міською радою та ТОВ «Контактбудсервіс». Проект рішення поданий у Київську міську раду заступником голови КМДА Спасибком Олександром Валерійовичем та погоджений директором Департаменту земельних ресурсів КМДА Оленичем Петром Сергійовичем і заступником директора – начальником юридичного управління Департаменту земельних ресурсів КМДА Василенко Аллою Олександрівною. Ознайомитись з проектом рішення можна за посиланням: http://www.kmr.gov.ua/sites/default/files/4204_0.pdf.

Також на сайті газети Київської міської ради «Вечірній Київ» опублікована стаття під заголовком «Замість парків – паркінг: на Осокорках панують бетонні «джунглі», у якій цілком об’єктивно описані причини та суть конфлікту між громадою та банком-забудовником «АРКАДА» з посиланням на низку нормативно-правових документів, що унеможливлюють забудову території на південь від вулиці Колекторної. Оригінал матеріалу знаходиться за посиланням: https://vechirniykiev.com.ua/…/zamist-parkiv-parkinh-na-oso….

ГО «ЕКОПАРК ОСОКОРКИ» всіляко вітає це мудре та далекоглядне рішення Київської міської влади, яке дозволить уникнути повного транспортного колапсу в Дарницькому районі та якісно покращити рівень життя місцевих мешканців. Варто відзначити, що це перші реальні кроки міської влади на шляху реалізації петиції №713 від 18.11.2015 «Ландшафтний природний парк замість забудови південних Осокорків», яка зібрала понад 11 тисяч підписів киян.

Сподіваємось та будемо повсякчас контролювати, щоб очільники та чиновники Києва виконали увесь комплекс заходів, необхідних для досягнення єдиної кінцевої мети – офіційного створення на південних Осокорках великої зеленої рекреаційної зони відповідно до запропонованої концепції «Екопарк Осокорки»: https://www.facebook.com/ecoparkosokorky/posts/844835512382468.

Не зважаючи на позитивний характер описаного вище, закликаємо наших однодумців наразі утриматись від передчасної ейфорії, адже до кінцевої мети ще надто далеко і наша спільна боротьба продовжується. Ба більше, на даному етапі необхідна максимальна консолідація, оскільки під час розгляду та вирішення майбутнього південних Осокорків у політичній площині громада може зіткнутися з новими та зовсім неочікуваними викликами.

Звертаємось до всіх прихильників та союзників Екопарку Осокорки з проханням найближчим часом особливо активно слідкувати за анонсами та оголошеннями на сторінці та у групі Екопарку Осокорки у соціальній мережі Facebook щодо подальшого розвитку подій.

На всіх публічних заходах, де будуть розглядатись питання, пов’язані з Екопарком Осокорки, та прийматимуться відповідні юридично значимі рішення, необхідна максимальна присутність представників громади для відстоювання її інтересів та пильного контролю дій міської влади.