• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Підсумки судового засідання стосовно оскарження дозволу на будівництво між озерами Небреж і Тягле

October 29, 2018

В минулу п’ятницю 26.10 відбулося чергове засідання суду стосовно оскарження дозволу на будівництво між озерами Небреж і Тягле. Засідання розпочалося десь в 10.16, закінчилося в 16.40(!); протягом засідання було дві коротесенькі перерви. Звичайно при розгляді подібних питань засідання довше ніж 3-4 години не тривають і оголошують інше засідання.

Що можна сказати стосовно ходу справи? Як пересічній людині було добре видно, що ту нашу залізну підставу (отримання дозволу ДАБІ без погодження із арбітражним керуючим, в той час коли ТОВ “Контактбудсервіс” знаходилося в процедурі банкрутства) і на яку представникам Контактбудсервісу реально нема чого було відповісти по-суті, суддя постарався якнайшвидше пройти. Інші підстави обговорювали вже значно ретельніше.

Також ми подали клопотання про призупинення розгляду цієї справи до закінчення розгляду іншої справи (стосовно оскарження рішення КМР про затвердження ДПТ) по-суті. Так як рішення суду по справі ДПТ напряму впливає на справу по оскарженню дозволу ДАБІ. Розгляд нашого клопотання перенесли на етап вивчення доказів, але до нього дійти не встигли.

Наступне засідання оголосили провести вже через тиждень, 2.11. При тому що відповідачі із КМДА мають підготувати витребувані у них документи, а за тиждень зробити це проблематично. Взагалі відчувалося що суддя поспішав, і це стало добре зрозуміло ще на етапі підготовчих засідань, які він закінчив якнайшвидше і з порушеннями. Паралельна справа стосовно оскарженню дозволу ДАБІ на будівництво ПС відбувається значно повільнішими (і при цьому звичайними для таких справ) темпами.

До того телефон практично розрядився, вдалося  зняти лише першу половину засідання (в п’яти окремих роликах). З часом викладемо другу частину.