• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Затримання тітушок поліцією 17.08.2018

August 19, 2018

Шановні кияни, дарничани, прихильники Екопарку Осокорки, а також інвестори банку «АРКАДА»!

17 серпня 2018 року на незаконно обнесеній парканом земельній ділянці на північно-східному березі озера Небреж, де банк-забудовник «АРКАДА» у цілком незаконний спосіб намагається розпочати незаконне зведення житлового масиву «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ», співробітниками поліції було затримано близько 80 найманців-«тітушок», які мали при собі значний арсенал спецзасобів – щити, гумові палиці, зброю.

За цим посилання розміщене відповідне повідомлення поліції Києва: https://www.facebook.com/UA.KyivPolice/posts/1824279554294474?__xts__%5B0%5D=68.ARBExXZralkcM0JuHECujOlu-DeGBaE7d_hleSTBfGkdw4nSfDMSZZftZshZOBro4DKoSFUFfVmpHzXq1gnGGWXe-28C_D-RWf_2ycjNWO574oRXupAsKCmHxm5MHDrEAb8cw8p45S0U&__tn__=-R

Ця численна банда була найнята та зорганізована банком-забудовником «АРКАДА» з єдиною метою – нейтралізувати дії активістів та небайдужих мешканців Осокорків-Позняків-Харківського, які вже тривалий час борються проти незаконного будівництва на південь від вулиці Колекторної та за створення на цій території ландшафтного парку «Екопарк Осокорки», що власне передбачено чинним Генпланом міста Києва.

З початку активізації незаконних будівельних робіт на південних Осокорках поліція Києва завжди виступала на стороні банку-забудовника «АРКАДА», тому досить складно однозначно зрозуміти мотиви та дати оцінку діям правоохоронців. Однак у даній ситуації вбачається, що поліція дійсно спрацювала на випередження з метою недопущення чергових зіткнень, характер яких був би значно запеклішим за усі попередні. Можливо вирішальним стало те, що ця банда найманців зокрема мала намір протидіяти працівникам Департаменту міського благоустрою, що напередодні розпочали демонтаж незаконних будівельних майданчиків банку-забудовника «АРКАДА» навколо озера Небреж.

Затримання поліцією найманців-«тітушок» та демонтаж Департаментом міського благоустрою будівельних майданчиків навколо озера Небреж для багатьох киян, а також дійсних та потенційних інвесторів банку «АРКАДА», стали беззаперечним свідченням незаконності будівництва житлового масиву «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ» та доказом правомірності дій активістів щодо недопущення будівельних робіт навколо озера Небреж.

Недолугими, комічними та відверто цинічними виглядають спроби банку-забудовника «АРКАДА» маніпулювати фактами та стверджувати, що на будівельному майданчику «АРКАДА» було затримано групу активістів та прихильників Екопарку Осокорки. Подібні маніпуляції та фейки придумуються та поширюються банком-забудовником «АРКАДА» здебільшого з метою уникнення пояснень та відповідальності за свої незаконні дії перед інвесторами, які вже почали розуміти шахрайський характер дій банку-забудовника «АРКАДА» щодо незаконного зведення житлового масиву «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ», що зрештою призведе до втрати інвестованих у житло коштів.

Боротьба за Екопарк Осокорки триває та набирає небачених для міста масштабів. Це боротьба не просто за зелену територію біля дому, це боротьба за законність, здоровий глузд та цивілізаційний шлях розвитку міського середовища.