• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Щодо громадського обговорення детального плану території (ДПТ) району Осокорки у Дарницькому р-ні м.Києва 18.12.2007

July 15, 2018

Шановні кияни, дарничани!

В даному пості піде мова про громадське обговорення містобудівної документації – Детального плану території (ДПТ) району Осокорки у Дарницькому районі м. Києва, оформлене протоколом від 18.12.2007 року.

На превеликий жаль, процедура громадського обговорення містобудівної документації та проектів будівництва у місті Києва з самого початку її запровадження мала відверто формальний характер та повністю нівельована як інститут суспільних відносин.

Фактично завжди ХТОСЬ вирішував за киян що будувати, де будувати та як будувати. І цей ХТОСЬ – це хитросплетіння забудовників та міського чиновництва, які зазвичай виступають як одне ціле в питаннях проблемної забудови у місті.

В умовах поточного ганебного стану справ у містобудуванні Києва громаді залишається лише спостерігати як гриби після дощу по всьому місту з’являються будівельні майданчики, де споруджуються об’єкти, що врешті решт сплюндровують вигляд нашого міста та роблять його все більше й більше непридатним для комфортного та гармонійного проживання.

У разі обурення громади тим чи іншим проектом забудови відповідь забудовників та чиновників завжди цинічно-універсальна: «Все законно! Усі необхідні документи є»!

І далі у громади є вибір – або згуртовано боротися проти проблемної забудови до остаточної перемоги або тихо обурюватись, адаптуючись до нових умов проживання у бетонному гетто.

Щодо забудови Екопарку Осокорки. 18 грудня 2007 року з 18.00 до 19.25 в актовій залі середньої школи № 316 (пр-т Бажана, 32-А) Дарницькою районною у м. Києві державною адміністрацією за участі замовника-інвестора-забудовника ТОВ «КОНТАКТБУДСЕРВІС» під головуванням заступника Дарницької РДА Сінцова Геннадія Львовича було начебто проведене відповідне громадське обговорення. Однак наразі є достатньо підстав вважати, що це громадське обговорення було повністю фіктивним. Особливо цинічно виглядає нібито одноголосне погодження громадою ДПТ району Осокорки – плану суцільної житлової забудови території навколо озер на південних Осокорках. Виходить, що із 274 учасників обговорення ніхто не висловив будь-якої альтернативи.

Яка все ж таки чудова одностайна громадська думка сформувалась у ті ПІВТОРИ ГОДИНИ 18 грудня 2007 року відносно планів забудовника закатати в бетон величезну територію з унікальною екосистемою та безмежним рекреаційним потенціалом!

Під цим постом серед іншого є файли з переліком представників громади Дарницького району, які формально приймали участь у тому громадському обговоренні та підписали протокол щодо погодження проекту суцільної житлової забудови території на південь від вулиці Колекторної.

Якщо хтось знайшов у прикріпленому файлі своє прізвище або прізвища людей, яких Ви знаєте, повідомте, будь ласка, про це на електронну адресу ecopark.osokorky@gmail.com, вказавши свій номер телефону для зворотнього зв’язку. Надана Вами інформація дуже допоможе у боротьбі проти забудови Екопарку Осокорки та за створення ландшафтного парку на південних Осокорках. Ймовірно, Вас або Ваших знайомих свідомо використали для фальсифікації описаного вище громадського обговорення.

 

 

\