• Phone: (123) 0200 12345
  • ecopark.osokorky@gmail.com

Розвиток ситуації довкола Екопарку Осокорки 17-18.05.2018

May 20, 2018

На жаль, через неочікуване оголошення перерви у роботі сесії Київради, продовження якої зрештою було перенесено на наступний тиждень, 17.05.2018 не було заслухано звіт заступника голови Київської міської державної адміністрації Спасибка О.В. щодо ходу виконання заходів з реалізації петиції до Київської міської ради № 713 від 18.11.2015 року «Ландшафтний природний парк замість забудови південних Осокорків».

Однак завдяки активістам Екопарку Осокорки, які заблокували мера Кличка В.В. у кулуарах Київради з вимогою невідкладно розпочати вирішувати вкрай напружену ситуацію довкола забудови озер на південних Осокорках, 17.05.2018 близько 21.00 відбулась зустріч з міським головою Кличком В.В. та його заступником Спасибком О.В. за участі головного архітектора міста Свистунова О.В. та радника міського голови з питань благоустрою Білоцерківця Д.О.

Під час зустрічі активісти надали міському голові Кличку В.В. вичерпну інформацію щодо проблематики незаконної житлової забудови південних Осокорків та суспільної потреби мешканців Дарницького району в суцільній зеленій зоні на цій території з унікальним природним рекреаційним потенціалом. Також під тиском громади нарешті було підписано план заходів з реалізації петиції до Київської міської ради № 713 від 18.11.2015 року «Ландшафтний природний парк замість забудови південних Осокорків» (план заходів додається під цим постом).

Наступного ж дня, 18.05.2018 о 10.00 відбулась робоча зустріч між активістами, членами ГО «ЕКОПАРК ОСОКОРКИ» та міською виконавчою владою Києва в особі заступника голови Київської міської державної адміністрації Спасибка О.В., керівників, заступників або уповноважених представників департаментів та управлінь КМДА: земельних ресурсів, містобудування та архітектури, міського благоустрою, з питань державного архітектурно-будівельного контролю, екології та природних ресурсів.

На цій зустрічі представниками громади вчергове було озвучено детальний перелік кричущих порушень законодавства через які будівництво на південь від вулиці Колекторної являється незаконним. Спасибко О.В. запевнив, що при підтвердженні вказаних порушень міська влада зробить усе необхідне у правовому полі для зупинення будівництва навколо озер південних Осокорків та створення на цій території суцільної зеленої зони згідно петиції «Ландшафтний природний парк замість забудови південних Осокорків». Також було прийнято важливе рішення вчинити відповідні дії з боку міської влади для призупинення на 20 днів будь-яких будівельних робіт на час проведення комплексної перевірки щодо законності будівництва та з метою попередження повторних зіткнень між забудовником та громадою.

17.05.2018 на місці незаконного будівництва підстанції окрім величезної армії тітушок (вже близько 100 чоловік), які навіть здійснювали патрулювання прилеглих до будівництва житлових мікрорайонів, також знаходилась посилена група тактичної поліції. Очевидно, що під таким потужним прикриттям забудовник «АРКАДА» мав намір продовжити невдало розпочату напередодні заливку бетонних паль. Та з невідомих причин будівельних робіт у цей день не проводилось.

Натомість 17-18.05.2018 проводились активні роботи з прокладання під’їзних шляхів з боку вулиці Григоренка до місць зведення житлових будинків ж/м «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ». Також у ці дні було зафіксовано злагоджену діяльність забудовника «АРКАДА» зі зняття та вивозу родючого шару ґрунту на луках, що знаходяться за озером Небреж.

Отже, після надзвичайно насиченого подіями тижня, дуже сподіваємось, що міська влада Києва якнайшвидше виконає усі законні вимоги громади та вже зовсім скоро на південних Осокорках з’явиться унікальний ландшафтний парк, аналогів якому в Україні досі не було. Екопарк Осокорки стане зеленою візитівкою нашого міста, якою гордитимуться та за яку будуть безмежно вдячні усі мешканці столиці.